Hirdetés
Hirdetés

A részecskegyorsító is megérezte a Rammstein koncertjét

A hamburgi DESY (Deutsches Elektronen-Synchrotron, Német Elektronszinkrotron) intézet Twitteren jelezte, hogy a Rammstein-koncertjére a műszereik is megőrültek. Egészen pontosan a részcskegyorsító is érezte a hatást, azt írják, hogy a szeizmográf idén még nem regisztrált ennyire durva adatokat egy közeli koncert alatt sem.

Hirdetés

Az említett szeizmográf a PETRA III. részcskegyorsítónál jegyzi az adatokat, és a tudományos intézet kiemelte, hogy még véletlenül sem hanghullámokról van szó, hanem a talajmozgásokat rögzíti. A kommentelőkben egyébként felmerült, hogy az adatokból milyen jó lenne rekonstruálni a setlistet, hogy kiderüljön, melyek voltak azok a dalok, amelyeknél a legjobban kilengett a műszer. Az intézet azt írta, hogy a teljes setlistet nem tudják elemezni, de az egészen biztos, hogy a szombati és pénteki dalok megegyeztek.

Azért megnyugtattak, hogy aggodalomra nincs ok, a 2-6 Hz frekvencia a határérték alatt van, talán a közönség ugrálása okozhatta. Nem ritka, hogy jelez a műszer a Desy Intézetben ha koncert van, de ez most kifejezetten kiugró értéknek számít a többi koncerthez képest. A bejegyzésre a Vesztfáliai Wilhelms Egyetem (WWU) geológiai intézete is válaszolt, ők csak a zenét hallották, viszont azt érzékelték, hogy a környéken a szállodák árszínvonala megugrott.

És még maradjunk a Rammstein-koncertnél, merthogy az is izgalmas hír, hogy ezt a mostani valóban gigantikus és nagyon látványos színpadképet szeretnék a vakoknak és gyengénlátóknak is megmutatni, ezért segítenek azoknak a színpad felfedezésében, akik egészségügyi helyzetüket igazolják, illetve jegyük is volt a koncertre. A profi körbevezetés mellett a zenekar is mesélt a színpadról, illetve az érintettek és kisérőik is végig sétálhattak és végig tapogathatták az építményt.

A bejegyzéshez írt is egy résztvevő, aki a hamburgi állomáson kísérte el a testvérét, és azt írta hatalmas élmény volt az egész, az pedig, hogy Paul Landers gitáros mesélt nekik a színpadról, az külön megkoronázta a látogatást.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók