Hirdetés
Hirdetés

A Red Swamp nyerte a Wacken Metal Battle Hungaryt

Június 12-én vasárnap zajlott le a legnagyobb hazai metálverseny, a Wacken Metal Battle Hungary, ahol sok jelentkező közül a szakmai zsűri tíz hazai metálzenekart választott a megmérettetésre. A verseny főnyereményeként a győztes zenekar képviselheti hazánkat a németországi Wacken: Open Air fesztiválon, mely Európa egyik legnagyobb hard-rock/metál fesztiválja.

Hirdetés

A zsűri és a közönség egyöntetűen a budapesti Red Swamp zenekart nevezte meg győztesként, így a magukat szmókermetál kategóriába soroló csapat viszi majd a lángot az említett fesztiválra, ahol másik 29 ország legjobb metálzenekaraival versenyezhetnek majd a W:OA fődíjáért.

Kovács Greg énekes így nyilatkozott a győzelem után:

“Hatalmas öröm számunkra ez a lehetőség, nagyon régen készülünk arra, hogy nagy, nemzetközi színtéren is bemutatkozhassunk, így a Wacken: Open Air fesztiválnál jobb alkalmunk talán nem is lesz, hogy rengeteg embernek elvigyük a szmókermetált. Nagyon köszönjük a WMBH hazai szervezőinek a színvonalas verseny lebonyolítását és hatalmas tisztelet jár az összes fellépő bandának – nagyon erős volt idén a mezőny – , valamint a már kora délutántól aktív közönségnek. Mindenképp muszáj kiemelni a rajongóinkat, barátainkat is, mert az ő támogatásuk nélkül sehol sem lennénk. Nagyon hálásak vagyunk és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb formában szántsuk fel a wackeni színpadot! Szmóóók!”

A Red Swamp 2015-ben alakult, Talentométer fődíjas, ÉTER Fesztivál különdíjas, NKA Hangfoglaló Program által támogatott zenekar. Idén január végén jelent meg harmadik nagylemezük “Time to Die” címmel. A zenekar dalaiban a nyugat-amerikai, délies blues muzsikából építkező metál műfaj jellegzetességei mellett szerteágazóbb hatások (grunge, trash, prog) is megjelennek, előszeretettel feszegetik saját határaikat lemezről lemezre. Magyarország szinte összes klubját bejárták már, rengeteg fesztivál fellépésen vannak túl és a szomszédos országokban is rendszeresen megfordulnak. Május elején jelent meg legutóbbi klipjük, ‘Push’ című dalukhoz:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,932KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,660FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók