Hirdetés
Hirdetés

A ráérős trip-hop gyönyörei – Premieren Levente Fegyverneky x Nównøis közös dala

A különböző elektronikus műfajokban, de a nagy halmazon belül is főleg a zeneileg sokszínű, ráérősen építkező, jazzes, ambientes, hip hopos körökben érdekelt Mana Mana Records most egy veretes kiszerelésű trip-hop dalt vett szárnyai alá: Levente Fegyverneky x Nównøis: Golden Gray című szerzeményét.

A két producer régóta baráti viszonyt ápol, és követik is egymás munkásságát, Levente 2018-ban hozta ki bemutatkozó kislemezét, és ezt meséli stílusáról:

Amikor megismertük egymást, a trip-hop egy nagyon friss cuccnak számított és talán még magunk sem voltunk tisztában, hogy mi is az amit hallunk, mi is az a stílus ami meghatározta a kölyökkorunkat. Ez amúgy mind a mai napig jellemző a trip-hopra, hogy senki nem tudja behatárolni, egzakt mód megfogalmazni, hogy mi is az amit trip-hopnak hívhatunk. Több zenekar után jutottam el oda, hogy most már szeretném a magam útját járni és kompromisszum mentesen azt és úgy csinálni ahogy jön. Nem foglalkozni az elvárásokkal, a trendekkel, csak azzal, hogy ki tudjam engedni magamból azt a zenét ami bennem lakozik. Ebbe a szűkre szabott világba szeretnék most külső impulzusokat beengedni és hát az Edivel való több mint húsz éves ismeretségünk, valamint, hogy tisztában voltam a kvalitásaival, biztosíték volt számomra, hogy nem kioltani, hanem erősíteni fogjuk egymást.

Nównøis név alatt pedig Nagy Edi (ő korábban NAGYEDi néven alkotott) készül 2023-ban kihozni saját albumát, és különböző stílus-azonos kollaborációkban is részt vesz, ennek egyik első állomása a Leventével közös Golden Gray:

Levivel a középiskolai éveink óta jó barátok vagyunk. Azóta figyelem és ismerem az útját, és imádom, amit csinál. Évek óta tervezünk egy kollabot, és szerintem nem hiába jutottunk el ide most. Az új dalaimban még inkább fellelhetők trip-hop-ra emlékeztető jegyek, és hasonló témák inspirálnak mindkettőnket. Plusz az utunk egyszerűen csak mindig jókor kapcsolódik össze.

A dalhoz egy kalandos London-Hévíz tengelyen működő koprodukción keresztül készült egy videó is, amit egy szintén ezer baráti szálon kötődő alkotó, Gelencsér Ákos szedett ráncba. Ákos és a többiek barátsága ugyanabból a középiskolából ered, még közös elektronikus zenei projektet is futtattak a kétezres évek közepén. Edi meséli a bensőséges munkafolyamatról:

Olyan régóta ismerjük egymás, hogy az egésznek volt egy „családi projekt” feelingje, ami még közelebb hozza a szívemhez ezt a dalt.

A Golden Gray január 13-tól minden jelentős streaming platformon elérhető.

https://nownois.bandcamp.com/

Spotify – Levente Fegyverneky

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,506KedvelőTetszik
2,930KövetőKövetés
1,220FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók