A problémás fiatalokat kezelő intézmények embertelen körülményeiről beszélt Paris Hilton

A korai valóságshow-műsorok királynője, Paris Hilton a Kongresszus előtt szólalt fel egy új jogszabály mellett, ami nagyobb védelmet biztosítana a csoportos otthonokban és intézményi környezetben élő gyermekek számára. A jogvédők azt szeretnék, ha ezek az intézmények – akkor is, ha magán- vagy ha gyülekezeti finanszírozásúak – ellenőrizhetőek és elszámoltathatóak lennének, amiben az igazságügyi minisztérium bizottsága is szerepet kapna.

Paris Hilton azzal kezdte, hogy Amerikában mindennapos, hogy ilyen intézményekben érzelmi, fizikai és szexuális bántalmazás éri a gyerekeket. Szerinte nagy szükség van a törvényre és a programfinanszírozásra ahhoz, hogy a valódi reformok elszámoltathatóságot jelentsenek, majd saját tapasztalatairól beszélt.

A szüleimnek az ígérték, hogy a kemény szeretettől megjavulok, és az egyetlen út, ha az ország másik felébe küldenek. Fojtogattak, megütöttek, férfi személyzet előtt kellett zuhanyoznom, vulgáris neveken szólítottak, diagnózis nélkül gyógyszeres kezelésre kényszerítettek, nem kaptam megfelelő oktatást, és vérfoltos, kaparásnyomokkal teli magánzárkába zártak

– mondta Hilton, akinek a szülei valószínűleg nem is keveset fizettek ezért.

A demokrata képviselők azt szeretnék, hogy a törvényjavaslatot a republikánus pártban is támogassák. Ahogyan Adam Schiff kaliforniai képviselő fogalmazott, túl sokáig engedték meg a problémás tiniket kezelő iparág egyes szereplőinek, hogy kizsákmányolják a kétségbeesett szülőket és gyerekeket, és üzleti modellt csináljanak a gyerekek zaklatásából. Schiff arról is beszélt, hogy 2000 és 2015 között több mint 80 gyermek halt meg ilyen intézményekben, az okok között szerepelt fulladás, öngyilkosság és alultápláltság is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,914KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,340FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés