Hirdetés
Hirdetés

A Placebo énekese lefasisztázta az olasz miniszterelnököt

Sőt, Brian Molko olyat is mondott, hogy Giorgia Meloni egy rasszista szardarab. Molko mindezt egy júliusi torinoi koncerten mondta a színpadon. Meloni most úgy döntött, perel, és az olasz hatóságok már léptek is az ügyben.

Hirdetés

Ahogy a 444 megjegyzi, Olaszországban tíz éve elfogtak egy törvényt, ami szerint egytől ötezer euróig terjedő pénzbírságot vagy akár börtönbüntetést is kaphatnak azok, akik úgynevezett sajtórágalmazást folytatnak a kormány, a parlament tagjai vagy éppen a hadsereg ellen.

Meloni amúgy még fiatal politikusként pozitívan nyilatkozott az egykori fasiszta olasz vezérről, Mussoliniról, akiről azt mondta, hogy jó politikus volt, és amit tett, azt csak Olaszországért tette.

A Placebo nyíltan biszexuális énekese Magyarországon is beszólt már a színpadról politikusnak. 2001-ben azt mondta a Szigeten, hogy köszönik a meleg fogadtatást, és hogy most először járnak itt, de máris nagy rajongói a kerületi polgármesternek. Tarlós István ugyanis abban az időben szerette volna betiltani a fesztiválon lévő LMBTQ-programokat, de azt a bíróság végül nem engedte neki.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,937KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,680FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók