A nyugati fronttól Vietnamig – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Tisztában vagyunk vele, a karibi légtömeg közepette mindenki megdöglik a vágytól, hogy szabadtéren sörözhessen a hétvégén, ám ez továbbra is a sci-fi kategóriába sorolandó. Jobb híján lássuk hát a streamszolgáltatók újdonságait!

Hirdetés

A mentős (El practicante – 2020 / thriller)

A mentőorvosok úgy élnek a magyar köztudatban, mint feddhetetlen, lelkiismeretes szakemberek, akik egy fárasztó nap után világvége-monológokat intéznek a kamerába a sóletkonverv drágulásáról. Nos, Ángel a legkevésbé sem felel meg az iménti sztereotípiának, ugyanis meglehetősen hálátlan természettel bír, és előszeretettel fújja meg a betegek vagyontárgyait. Egy napon pedagógiai célzatú balesetet szenved, és kerekesszékbe kényszerül. És ha mindez nem lenne elég, egy állítólagos összeesküvés központi karakterévé válik. (Netflix)

A déli átok (Il legame – 2020 / horror)

A szellemekkel haverkodó gyerek karaktere hasonló piaci rés, mint a nagykörúti telefonszerviz, vagy a hitetlen szülő, aki hasonló következetes mondatokkal traktálja a kis félnótást: „Tobias nem létezik, megtiltom, hogy vele játssz!” Nos, az iménti bölcsesség Emma száját is hajszál híján elhagyja, ugyanis miközben anyósánál tesz nagyvizitet Dél-Olaszországban, lányát rejtélyes látogatók környékezik meg. Ám az ordas nagy kliséket elkerülendő, nem egy sátáni Pumukli, hanem egy családi átok áll a paranormális események hátterében. (Netflix)

1917 (2019 – háborús / dráma)

Az első világháború alatt két brit katonát a következő küldetéssel bíznak meg: az ellenséges vonalon áthatolva el kell juttatniuk egy üzenetet a fronton harcoló bajtársaiknak, ellenkező esetben 1600 katona élete kerül veszélybe. Küldetésüket nehezíti, hogy a németek immunisak a Monty Python-féle gyilkos viccre. Sam Mendes léleksimogató filmje másnapos vasárnap délutánokra halmozottan ajánlott, kiváltképp a karanténidőszakban. (Netflix)

A pho íze (Smak Pho – 2019 / dráma/vígjáték)

A jól elkészített pho leves felbecsülhetetlen értékkel bír, dilettáns kezekben azonban a legsúlyosabb gasztrobűncselekmények melegágya lehet. Long, a vietnami szakács kínosan ügyel rá, hogy a varsói vendégek soha ne érezzenek ingerenciát a panaszkönyv igénybevételére. Főnöke azonban eladja az éttermet egy új tulajdonosnak, Longnak pedig meg kell vívnia saját vietnami háborúját, hogy megóvja a konyha becsületét. (HBO GO)

Álhíres (Fake Famous – 2021 / dokumentumfilm)

Sokan visszasírják az 1800-as éveket, amikor még a celeb volt az indokolatlanul ajnározott lófaszjóska szinonimája. Ekkoriban még senki nem gondolta, hogy létrejön egy náluk is alávalóbb kaszt, melynek tagjai attól válnak ikonná egybites körökben, hogy 2Pacot imitálnak a tükör előtt. Ám ahelyett, hogy úgy végeznék, mint a néhai rapper, milliós követőtáborra tesznek szert. Nick Bilton újságíró egy társadalmi kísérletben influenszerré válik, és bemutatja, hogyan lehet egy rakás hamis követő és robot megvásárlásával a Z-generáció idoljává válni. (HBO GO)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,850KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
747FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés