Hirdetés

A női fesztiválos pisilés problémájára mutattak be megoldási javaslatot

Ha valahol szembetűnően látványos a nemek közti egyenlőtlenség, az a fesztiválokon a vécék előtti sor. Olyannyira, hogy erre vonatkozóan már kutatásokat is végeztek, és kiderült, hogy a nők harmincszor több időt töltenek azzal, hogy sorban állnak a vécéknél, ráadásul emiatt kevesebbet is költenek a fesztiválon. Vagy azért, mert nem akarnak még egy sort kiállni, vagy mert kevesebbszer szeretnének vécére menni. A férfiaknak ott vannak a fesztiválokon a piszoárok, viszont a nők ilyen jellegű problémáira még nem született igazán jó megoldást. Mostanáig.

Hirdetés

Két cég is bemutatta a női mosdók egy új változatát. A lényege, hogy nincs ajtó, de mégis takarásban van az illető, és ezzel a tervek szerint sokkal gyorsabbá lehetne tenni a nők mosdóhasználatát is.

Tulajdonképpen egy öltözőfülke furcsa, csésze nélküli vécével, alatta pedig egy tartállyal.

Aki rettegett már valaha attól, hogy a mobilvécében a ruhadarabja, netalán a combja hozzáér az ülőkéhez, az most attól retteghet majd, hogy a nadrág szára hozzáér a földhöz. Inkább nem részleteznénk, hogy miért, hanem mutatunk egy képet, hogyan kell ezt az egészet elképzelni. A Peequal eszköze például több formában is kialakítható, és egyszerűen szállítható. Kinézhet így is:

Fotó: Peequal

Felülnézetből pedig így kell elképzelni a kialakítást:

Fotó: Peequal

Vagyis kettesével vannak az ajtó nélküli, de a belátást mégis meggátoló fülkék, és olyan a kialakítás, hogy tizedannyi felülettel kell érintkezni, és hatszor gyorsabban lehet végezni. A fülkék ki vannak világítva, kint van egy kézmosó és kézfertőtlenítő is, és úgy helyeznék el, hogy a nők védve legyenek azoktól a szórakozó fiataloktól, akik valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag viccesnek tartanák a kukkolást. Az egész fejlesztését egyébként azzal kezdték, hogy megkérdeztek 2000, egész nyáron fesztiválokon dolgozó nőt, hogy mik a tapasztalataik. Azt mondták, hogy elsősorban az a legzavaróbb, hogy mikor szünetük van, el kell dönteni, hogy esznek-e vagy a mosdóba mennek, ugyanis akkora a sor, hogy mindkettő nem fér bele az idejükbe.

Hasonló a Lapee megoldása is, akik arra is kifejezetten odafigyeltek, hogy minél inkább környezetbarát legyen a megoldás, vagyis ne olyan műanyagból készüljön, amiről a régészek 1500 év múlva is találgathatják, hogy vajon mégis mi a franc lehetett.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
805FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk