Hirdetés

A motorozás szétrázza az iPhone-ok kameráját

Az Apple arra hívta fel a figyelmet, hogy a motorozás és a telefon nemcsak azért lehet rossz kombó, mert balesetveszélyes, vagy kieshet a zsebből, hanem azért is, mert néhány iPhone modell és néhány motor olyan kölcsönhatásba keveredhet, hogy elromlik a telefon fényképező funkciója.

A magyarázat szerint a motor, kifejezetten a nagy motorok rezgései károsíthatják a telefonok optikai képstabilizátorát vagy az autófókuszt. A kisebb segédmotorok tulajdonosainak is azt javasolják, hogy inkább használjanak rezgéscsillapító rögzítőelemeket. Az Apple szerint több iPhone modell is érzékeny az ilyen jellegű sérülésekre, és nem csak papíron, ugyanis több felhasználó is panaszkodott a problémára.

A nagy amplitúdójú rezgések a hibások

A kamerarendszerek esetében például a képstabilizálást úgy tervezték, hogy javítsák a képminőséget annak köszönhetően, hogy ellensúlyozzák a mozgás, a rezgés és a gravitáció hatásait. Például a kéz természetes mozgása, a levegővétel nem lesz hatással egy videófelvétel során a képminőségre.

De a nagy teljesítményű vagy nagy volumenű motorkerékpárok “intenzív nagy amplitúdójú rezgéseket” generálnak, amelyet például a kormány vagy maga a járműtest képes továbbítani. Ezek a rezgések bizonyos frekvenciatartományon belül ronthatják a kamerarendszerek teljesítményét, ami a képek és videók minőségének romlásához vezethet.

A megoldás egyelőre annyi, hogy ne rögzítse senki az iPhone-ját a motorhoz, még akkor sem, ha erről szeretné a navigálást intézni, vagy válasszon olyan speciális tartót, ami képes kezelni ezt a problémát.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk