Hirdetés

A Microsoft szerint 2021-ben el kellene felejteni a jelszóhasználatot

A Microsoft nem szereti a jelszavakat, és szerinte 2021 tökéletes év lehetne arra, hogy mindenki leszokjon a használatukról. Egyrészt szeretnék ha többen használnák a Windows Hello szolgáltatásukat, de ennél logikusabb magyarázat, hogy a

kibertámadások 80 százaléka a jelszavak megszerzésére irányul, vagy a korábban megszerzett jelszavakra vezethető vissza.

A jelszavak használata a Microsoft blogbejegyzése szerint nehézkes, és biztonsági kockázatokat jelentenek a felhasználók és a vállalkozások számára. A Windows Hello lehetővé teszi, hogy ujjlenyomattal vagy a webkamerából nyert biometrikus adatok felhasználásával jelentkezzen be a felhasználó a Windowsba, vagy akár weboldalakra. Az adataik szerint 2020 májusáig 150 millió felhasználó élt ezzel a lehetőséggel, ami ráadásul céges biztonsági protokolloknak is megfeleltethető, vagyis úgy tűnik, hogy a felhasználók sem lelkesednek annyira a jelszavakért, a tanulmányok pedig azt bizonyítják, hogy a legtöbben nem is nagyon törekednek arra, hogy biztonságos jelszavakat válasszanak.

A terv az, hogy 2021-ben még egyszerűbbé teszik a folyamatot, hogy meg lehessen szabadulni a jelszavaktól, addig pedig valószínűleg maradnak a jelszókezelő alkalmazások.

Nem, az 123456 nem biztonságos jelszó, mégis ez a legnépszerűbb

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk