Hirdetés
Hirdetés

A mesterséges intelligencia is beszállt a zenélésbe – Telekom Kraft feat. LÓCI x BÖBE – KRAFT

Azt írta nekünk a Telekom, hogy most megmutatják, mi történik, ha tehetséges fiatalok és a Telekom Kraft összefognak, és a digitalizációt is bevonják a közös munkába, hogy valami meglepőt hozzanak létre. A dal és a klip Csorba Lóránt, a Lóci játszik zenekar frontembere, Böbe énekes-dalszerző és Korom Anna rendező együttműködésének eredménye, viszont a szám egy részének megírásakor Lóci és Böbe a mesterséges intelligenciának adta át a keverőpultot. Az eredmény fent látható.

Csorba Lóci szerint az igazán nagyszerű dolgokhoz elengedhetetlen a csapatmunka:

„Bár a jelen sok esetben az egyszemélyes projektekről szól, solo music producer, egyszemélyes VJ stáb stb., nem véletlen, hogy igazán sikeres csak akkor lehet hosszú távon egy projekt, ha az ember megtalálja hozzá a megfelelő csapattagokat és a megfelelő infrastruktúrát. Ebben a Kraft rengeteget tud segíteni és tetszik az, amit képvisel. Azt érzem, hogy hitelesen és teljes vállszélességgel tudok mellette kiállni. Ha ez a kezdeményezés beváltja a hozzá fűzött reményeket és olajozottan tud működni, akkor egy olyan közösségi hub lehet, ahol bármilyen őrült ötletet be lehet dobni, és el lehet kezdeni megvalósítani. Ha jól működik, nem a problémákra mutat majd rá, hanem megoldásokat segít találni.”

Böbe, alkotótársához hasonlóan szintén nagy lehetőséget látott a közös munkában:

„Jó volt megélni, hogy alapvetően két teljesen más stílusban mozgó és alkotó zenész hogyan tudja összeegyeztetni az elképzeléseit és létrehozni valami újat. Ez a dal egy kollaboráció a szó legszorosabb értelmében: Lócival öröm volt együtt dolgozni, egy roppant kreatív folyamatnak éltem meg a dal születését, az AI pedig különleges kihívásokat tartogatott.”

A zeneszám mellett fontos volt egy olyan videóklip, amely vizualitásban is átadja a Kraft mondanivalóját. Korom Anna rendező modern, játékos képi világot álmodott meg a dal mellé

„A videóklip koncepciójánál a Z és Y generáció inspirált, a Kraft projektek és a dalszöveg. Szerintem rengeteg kreativitás és érzékenység van ezekben a generációkban, én bízom benne, hogy sok olyan problémára megoldást fogunk találni, amik felett elsiklottak, vagy, amit nem vettek elég komolyan a korábbi generációk, legyen szó a klímaváltozásról vagy a társadalmi egyenlőtlenségekről.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk