Hirdetés
Hirdetés

A Mastodon dobosa bocsánatot kért a zenekar gitárosának melegeket negatívan érintő szóhasználatáért

A Mastodon tagjai most mindenhol interjút adnak, mert hát most jelent meg a Hushed And Grim című maratoni duplalemezük, és ilyenkor ez a szokás. Így tett Brent Hinds gitáros is Jamie Jasta Hatebreed-énekes podcastjében, ahol olyan botrányt okozott, hogy még Jasta is levette mindenhonnan a beszélgetést.

Hirdetés
Troy Sanders, Brent Hinds, Brann Dailor, Bill Kelliher

Hinds ugyanis elkezdett arról mesélni, hogy volt számos turné a karrierjében, ahol nem akart részt venni, ilyen volt például a Mayhem elnevezésű turné, ahol a Disturbed előtt kellett fellépniük, és ez szerinte milyen szar már, mert hát olyan emberek előtt kell játszani, akik szeretik a Disturbedöt. Mindezt szokásához híven káromkodásokkal tarkította, szidta még a Disturbed-rajongókat, majd közbeszúrta, hogy elég szar volt számára az egész, amit a „gay ass shit” szlenggel fejezett ki.

Utóbbin akadt ki a Metal Riot nevű újság Morgan Y Evans nevű, amúgy az LGBTQ közösséghez tartozó újságírója, aki Brann Dailor dobos Rob Halford-os Instaposztjára reagálva írta, hogy eddig szerette a zenekart, három koncertjükre is elment, írt is róluk, de most akkora csalódás érte, hogy nem támogatja tovább őket, amíg nyilvánosan bocsánatot nem kérnek a melegközösségtől. Evansnak az volt a problémája, hogy Hinds a gay (meleg) szót negatív kontextusban használta azért, hogy lefesse, milyen rosszul érezte magát a Disturbed-turnén, és az ilyen homofób megnyilvánulások 2021-ben teljes mértékben elfogadhatatlanok.

Ezek után Brann Dailor először privátban beszélt Evansszel, majd nyilvánosan is bocsánatot kért Hinds viselkedése miatt. A dobos elmondta, hogy ez a dolog teljes kiborította, és őszintén sajnálja a történteket, sosem állt szándékukban ilyen megnyilvánulás. Ők nem szeretnék, ha az LGBTQ közösséghez tartozó rajongóik nem éreznék magukat jól és biztonságban, ha Mastodont hallgatnak vagy elmennek a koncertjeikre. Ezenkívül a Disturbed felé sincsen semmiféle rossz érzésük, szuperklassz, támogató arcok voltak végig a turnén. Szerinte Hinds rossz napot foghatott ki, mikor Jastával beszélgetett, és még egyszer bocsánatot kér mindenkitől, akit megbántottak.

A Mastodon új lemezéről nemsokára kritikával jelentkezünk.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók