Hirdetés

A Mana Mana split-sorozatának első darabja LP-n – Teljes playlistekkel

A Mana Mana Records split lemezsorozatot indít, aminek első darabja most decemberben jön ki két ízes (egy görög és egy hazai) downtempo projekttel az LP egyik-másik oldalán. A pontos cím így néz ki: Mana Mana Split Series Vol. 1 – smallFall / Mono.Scope.

A SmallFall elnevezés egy ifjú görög producert takar Thesszalonikiből. Az utóbbi években a jazz és filmzenei hangzások érdeklik, elektronikára lefordítva a nu-jazz és downtempo színtér a terepe. Eddig egy EP-je és válogatásokon megjelent számok a mérleg (számos rádió is foglalkozott vele, többek közt a híres KEXP is), és most készíti első nagylemezét. Az eddig említett műfajokon kívül a különböző kontinentális-kulturális zenék érdeklik, amikből sok elemet beolvaszt muzsikájába, összhatásában mégsem valamiféle katyvaszt kapunk, hanem egy nagyon is kompakt és sajátos zeneiséget és hangképet. A lemezen Be The címmel öt dala hallható (a felvételeken négy hangszeres muzsikus is közreműködik).

MonoScope, azaz Sós Péter még a kilencvenes évek végén kezdett zenélni, nagyjából a Ninja Tune hangminta alapú világának bűvöletében. Aztán eldöntötte, hogy teljesen saját útra lép és a zeneszerkesztő helyett az élő hangzások reprodukálásába fektette energiáit, azaz kifejezetten úgy szándékozott megszólalni, mint egy élő zenekar, így minden hangszert egy billentyűzet segítségével saját maga szólaltat meg és rögzít. És valóban, megtévesztésig basszust hallunk, orgonát, igazi cinhangokat, úgy is szól az egész, mintha egy nagy hangzástérben készült élő hangfelvétel volna. A zeneiség pedig a legenergikusabb dark-jazz, downtempo, funk, és hip hop egyvelegek egyike, amihez szerencsénk lehet az elektronikus tánczenei színtéren, szóval nem érdemes kihagyni. A MonoScope lemezoldalán szintén öt dal hallható, a találó Music From An Imaginary Movie címmel.

Rendelés

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
908FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk