Hirdetés
Hirdetés

A Makám egyik dalából csinált psytrance-t az Interurban elektronikus zenei formáció

A Makám zenekar szívbemarkoló Katona sírató dala mutatja meg pszichedelikus arcát az Interurban értelmezésében. A merész átdolgozással új címet is nyert, a Ne szomorkodjatok nálunk hallgatható meg először.

A 2022-es kisebb szünet után, év elején friss energiákkal tért vissza az Interurban elektronikus zenei formáció. Eddig trip-hop, drum&bass, majd trance vonalon ejtette transzba a hallgatókat, de a most megjelent Ne szomorkodjatok című dallal tovább eveztek, egyenesen a psytrance vízeire. Tették mindezt Krulik Zoltán (Makám) Katona sírató dalával, mely az elektronikus zenei környezetben teljesen új életre kelt. Egyetlen versszakot ragadtak ki az eredeti műből és megtoldották egy rövid, de annál velősebb „refrénnel”. Így született az a teljesen új világ, melyben a dal – amellett, hogy hozza az Interurbantól megszokott stílusjegyeket: a sötét hangzást, a rengeteg organikus zajt, a jazz-bluesra jellemző énekdallam kezelést – kissé éterivé és pszichedelikussá vált.

Elmondásuk szerint ez is egy olyan „feltétlenül meg kell csinálni” típusú dal volt, bár sokáig próbálták kikerülni, mivel ez valójában nem népdal, de onnantól kezdve, hogy Márti ráénekelte a Katona siratót a zenei alapra, nem bírtak szabadulni tőle. Minden más próbálkozás vagy dalszöveg egyszerűen idegenül hatott, egyik sem hozta ezt a hatást.

Hosszas tépelődés után úgy döntöttek kapcsolatba lépnek  az eredeti alkotóval és kölcsönkérik tőle a dalt.

„Félve kerestük meg a szerzőt Krulik Zoltánt, nem tudtuk mit szól majd ennek a gyönyörű dalnak ilyen módon történő újragondolásához, de elképesztően rugalmasan és lelkesen reagált. Ő élt azzal a kifejezéssel, hogy egy teljesen új zenei világot alkottunk a dalaink összességével, ez pedig nagy elismerés egy olyan rangos alkotótól, mint a Zoltán”

– meséli Márti, a zenekar énekesnője.

Így tehát felkerült a stúdió ének a határozott hangvételű trackre, végigrágták magukat az Artisjus jogdíjkezelési útvesztőin, és végül most a közönségnek is megmutatják a Ne szomorkodjatok című dalt.

Az Interurban a budapesti Makkay Imre zenei producer és Muzsnyai Márti énekesnő közös projektje. Dalaikat ketten írják, producálják, saját otthoni stúdiójukban rögzítik. Klipjeik különleges képi világát maguk álmodják meg, valamint az ezekben használt furcsa gépeket is ők maguk készítik. Jelenleg novemberi live act felvétellel egybekötött albummegjelenésükre készülnek és állandó menedzsmentet keresnek.

A Ne szomorkodjatok dal és a hozzá készült trash video, nálunk látható először.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók