Hirdetés

A legyőzhetetlen elme és a vastag aranysugár – Itt a Marlboro Man új dala, A csúcson

Nem vádolható tétlenséggel a magyar underground veteránjának számító Marlboro Man, hiszen a 2018 végén megjelent Egyre lejjebb után hamarosan érkezik a friss lemez, a Zene süketeknek. Az anyag felvezetéseként egy új, lecsupaszított hangszerelésű, gunyorosan melankolikus dal is napvilágot látott, melynek címe A csúcson, és amelyhez a zenekar újabb kori hagyományainak megfelelően ismét házon belül megoldott videóklip készült. Premier a folytatásban!

A dalról a zenekar frontembere, Gerdesits Ferenc a következőket mondta el nekünk:

A csúcson című dal a hamarosan megjelenő Zene süketeknek című albumunkon található. A zenekar tovább folytatja az emberi hülyeség elleni végtelen és kilátástalan küzdelmét. Ez a dal egy újabb embertípust mutat be, olyasvalakit, akivel szinte mindenki találkozott már: a nárcisztikust. Aki mindig mindent jobban tud mindenkinél. Mindig jó ötletei vannak, akkor is, ha nem tőle származnak. Mindenki felett áll, nélküle a világ sem működne és nem is érne semmit. Mint ahogy a többi ember sem. Ennek megfelelően legtöbbször sikeres is és ez csak még tovább hizlalja amúgy is méretes egóját és önbizalmát. Sokan pedig még fel is néznek rá, hiszen saját kudarcaikkal ellentétben neki minden sikerül, ihatják a szavait és követhetik, hiszen ez a könnyebbik út. Csak sajnos megszabadulni is nehéz tőle, márpedig előbb utóbb muszáj, mert teljesen ránk telepszik és végül megfojt. A hangszerelés a lehető legegyszerűbb: akusztikus gitáron Selmeci Basstard Péter közreműködik, aki a hangmérnök is egyben, fretless basszusgitáron Gerdesits Máté, aki a zenekar legújabb tagja, jómagam röfögök és néhány hangot játszom a mandolinon.

A klip ezúttal sem hétköznapi körülmények között zajlott:

A klipforgatások számomra nagyon sokáig a “borzalmas élmény” kategóriába tartoztak. Nincs kényelmetlenebb és kellemetlenebb, mint egy ilyenben részt venni, rengeteg sztorit mesélhetnék a Quimby számára készült videók forgatásairól: megteszed, amit kérnek hideg, büdös, néha gusztustalan helyeken, lehetőleg minél kevesebb öltözékben, agyonsminkelve, miközben nincs igazán kitalálva a szereped – a dobosokra nem sok ötletük szokott lenni a rendezőnek, elnézésüket kérem – a végén pedig néhány másodpercre talán látható leszel a videóban. Ezekről az élményeimről oldalakon keresztül tudnék mesélni, és ígérem, hogy egyszer fogok is. Éppen ezért a Marlboro Man klipjeit igyekszem nagyrészt én kitalálni, illetve kidolgozott ötleteket tárni a rendező elé – a kényelmetlen szerepeket nyilván másra hárítva.

Nagyon szeretem az egyszerű megoldásokat – lásd a “Mosollyal indul” egy szál mandolinos videóját – így most a lehető legkényelmesebb dolgot próbáltam kiötleni: egy fotelben ülve, különböző helyszíneken, amelyek akár elhagyatottak, akár nem, de mindig valamiféle távolságtartást sugallnak. A dal Nagytétényben íródott, ott is rögzítettük, így jött az ötlet, hogy a klip is ott készüljön, ikonikus nagytétényi helyszíneken, tehát ki sem mozdultunk a környékről. Júliusban fel is vettük, ismét a fiam, Gerdesits Pál volt a rendező, az operatőr pedig Takáts Márton, akik egyébként együtt zenélnek a Görbe Bögre zenekarban. Cipekedés, szúnyogok, hőguta, bambán bámuló emberek, szóval vidám volt az egész. Aznap volt borús idő, eső, ragyogó napsütés és a nyári időjárás minden változata, ezek mind nagyon jól mutatnak a képeken. Nagytétény pedig gyönyörű. Soha rosszabb forgatást!

Gerdesits Faszival a legutóbbi lemez megjelenése után beszélgettünk, a cikket itt olvashatod! A csúcson digitális single formájában megvásárolható a Dalok.hu oldalán!

További információk a Marlboro Man Facebook-oldalán!

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk