Hirdetés
Hirdetés

A legnagyobb koncertszervezők oltáspártiak

A Live Nation és az AEG is arra biztat mindenkit, hogy oltassa magát, ha továbbra is koncertekre szeretne járni.

Hirdetés

A Live Nation bejelentette, hogy ahol ezt a törvény is engedi, ott a fellépőre hagyja, hogy megszabja a belépési követelményeket az Egyesült Államokon belül. Vagyis a fellépő dönti el, hogy csak olyanok dolgozhatnak a koncertjén, és olyanok vehetnek részt az eseményeiken, akik oltottak, vagy teszttel igazolják, hogy nem fertőzöttek. Azóta a Rolling Stones információ szerint szigorítottak a szabályzatukon, és levették a terhet a fellépők válláról. Októbertől az Egyesült Államokban minden munkatársuk, vállalkozójuk és a koncertlátogatók számra is kötelezővé teszik az oltást vagy a negatív tesztet. Hasonló megoldást jelentett be az AEG is.

Az Egyesült Államokban nem egységesek a szabályozások, amit az egyik állam enged, az máshol tilos, emiatt pedig nagyon nehéz turnékat szervezni. Ezért a legnagyobb szereplők úgy gondolták, hogy ők próbálnak valamilyen, legalább látszólag egységes vagy követhető protokollt kidolgozni.

Ennek érdekében a Live Nation azt követeli az összes alkalmazottjától, hogy legyenek beoltva, nemcsak azok, akik a helyszíneken dolgoznak, de azok is, akik az irodákban intézik az ügyeket.

Üzletünk és iparágunk arról szól, hogy összehozzuk az embereket, és az oltás az egyik leghatékonyabb eszköz annak biztosítására, hogy mindenki továbbra is együtt élvezhesse az élő zenét

– olvasható a Michael Rapino vezérigazgató által aláírt közleményben. Rapino szerint csak az oltással lehet biztosítani, hogy újra mindenki biztonságban együtt élvezhesse a zenét. Megköszönte a munkatársainak, hogy az elmúlt időszakban helytálltak az állandó változások és megújuló protokollok közt is.

Aki nincs beoltva, az nem megy buliba

Az AEG vezetője is hasonlóan vélekedik, és tisztában van azzal, hogy egyesek ezt drámai lépésnek tekintik, de hisznek abban, hogy ez a helyes döntés, amit remél, hogy az idő is igazolni fog, és azt teszik, ami a legjobban szolgálja a művészek, rajongók és a helyszínen dolgozók érdekét. Az ő szabályozásuk, ami szintén október elejétől lép életbe, szigorúbb, mint a Live Nationé, ők kizárólag a teljes vakcinációt fogadják el a munkatársaiktól és a koncertlátogatóktól is.

Kielemezték, mitől lehetett szupergócpont egy holland fesztivál

A vezetők úgy érzik, hogy ezzel egy egyszerű üzenetet küldenek mindenki felé, ami növelheti az ország átoltottságát.

Senki sem akarja, hogy újra eltűnjenek a koncertek

– egyszerűsítette le a problémát Shawn Trell az AEG-től. Szerinte az üzenet annyi, hogy ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabbak legyenek a koncertek mindenki számára, az egyetlen járható út,ha mindenki oltott.

Az új szabályozás várhatóan október elején lép életbe, hogy elég időt hagyjanak mindenki számára, hogy beoltassa magát.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,987KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók