Hirdetés

A légi közlekedés környezetvédelmi és fenntarthatósági problémáira keresi a választ az Emirates

Október elsején nyílik Dubajban az Expo 2020, az első olyan világkiállítás, amelyet ebben a közel-keleti térségben rendeznek meg. Az esemény tematikája a fenntarthatóság, mobilitás és a lehetőségek kihasználása, ezen belül mutatják be a legjelentősebb innovációkat.

Ahol a környezetvédelem és a károsanyag-kibocsájtás szóba kerül, ott általában feljön a légi közlekedés témaköre is. Már mi is beszámoltunk róla, hogy a turnék fenntarthatóságának és zöldebbé tételének egyik fontos pillére a közlekedés zöldebbé tétele, és néhány zenész olyan megoldásokat is el tud képzelni, mint a légi közlekedés vagy akár a turnézás teljes mellőzése.

Az Emirates erre a problémakörre mutat be megoldásokat a világkiállításon, ahol amellett, hogy egyszerűbben, hologram modelleken mutatják meg, hogyan is működnek a gépek, azt is megmutatják, milyen innovációkkal tennék fenntarthatóbbá a repülést. Ezek között szerepel jövő hajtóműve és a modern üzemanyag-technológiák, mint például a hiperszonikus, a hidrogénes, a hibrid és az elektromos meghajtás, és azok hatása a kibocsátásra, a fenntarthatóságra, a kényelemre és a sebességre. De az is kiderül, hogy a repülőtereken mit jelent a jövő biometrikus rendszerekkel, mire használják az adatelemzést és az okos technológiákat, illetve hogy a gyártásban hogyan tudnak robotokkal a maiaknál erősebb, de könnyebb szerkezetű repülőket összeszerelni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,016KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,570FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk