Hirdetés
Hirdetés

A kitölthetetlen űr kitöltése – Premieren a PostEuphoria első videója

Lángoló Premier

A PostEuphoria egy öttagú alternatív rockzenekar, ami kerek egy éve, a covid idején alakult. Saját bevallásuk szerint a stílusukat nehéz meghatározni, de mindenképpen hatottak rájuk a blues, az indie, a kelta folk, valamint a progresszív rock zenei irányzatai. Témáik a létbizonytalanságtól elkezdve az istenkeresésig széles spektrumon mozognak, és ezeket az együttes neve is összefoglalja:

a földön megtapasztalható eufória elvesztését követő ürességérzés, mely valamilyen szinten meghatároz bennünket, de mindenképpen inspirál minket.

A karanténzenekar számos karanténpróba keretein belül hangolódott össze. Az alapító duó, Horváth Berci és Gaal Bendegúz dalait a csapat gyorsan saját hangzásvilágára alakította, így forrott ki végleges állapotára a streamingoldalakon már elérhető Sing For The Sunrise és a The Aphid; majd a többi tag is elkezdte csepegtetni saját szerzeményeit a zenekar katalógusába, így született meg 2021-ben az Aki marad a dobos, Horváth Barnabás jóvoltából.

A dal közel egy évtizede hevert a dobos fiókjában, mire a zenekar végre először megszólaltatta. Az akusztikus gitár és ambient synth padek vezette kesergő balladához Gaal Bendegúz írta a dalszöveget. A téma körbejárja a hiányt, amelyet az ember az élet értelmével és Istennel kapcsolatban érez:

a kitölthetetlen űrt, amelyet csak azért is mind megkísérlünk kitölteni életünk során.

Az Aki marad videóját Boldog István Dávid álmodta és alkotta meg, a hangokból szavakra lefordított dalt így képekre fordítva.

A PostEuphoria bemutatkozó videóklipjét először a Lángoló felületén nézhetitek meg, az Aki marad pedig a többi dallal együtt már elérhető a Spotifyon, Apple Musicon, Deezeren és a YouTube-on.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk