Hirdetés

A kisállatok zenei ízlését deríti ki a Spotify

A háziállatok világnapja alkalmából újra előszedte a Spotify a 2020-ban bemutatott funkcióját, amivel összerakja a háziállatunk kedvenc zenéit egy lejátszási listába. Az eredmény egyébként nem is annyira rossz, bár most szó szerint el lehet mondani, hogy a kutyát se érdekli.

Egyébként az egész ötlet onnan jött, hogy a Spotify saját felmérése szerint a kisállatok tulajdonosainak 71 százaléka mutatott már zenét a kedvencének, tízből nyolc gazda pedig biztos benne, hogy a kedvence kifejezetten szereti a zenét. Az ötezer fő bevonásával készült kutatás szerint:

  • 69 százalék szokott énekelni is az állatoknak.
  • 57 százalék pedig táncol is velük, vagy legalábbis nekik.
  • Minden ötödik gazda zenészről vagy együttesről nevezte el a kedvencét. A leggyakoribb nevek a Bob Marley, Elvis, Freddie Mercury, Bowie, Ozzy.
  • A kisállatok tulajdonosai úgy gondolják, hogy az állatnak a zene segít megküzdeni a stresszel, feldobja őket, és kevésbé érzik magukat egyedül, ha szól a zene.
  • 55 százalék biztos benne, hogy az állat ugyanolyan zenéket szeret, mint ő.

Az utolsó adaton felbuzdulva lehet elkészíteni a kiskedvenc listáját, ami egyrészt azokat a dalokat tartalmazza, amiket kifejezetten szeret a gazda, illetve pár, az állatra vonatkozó kérdés után ajánl mindkettőjük számára dalokat. Így derült ki Nudliról, akit az állandó olvasóink rendszeresen láthatnak feltűnni modellkedés közben, hogy titkon szereti a Porno for Pyros Dogs Rule The Night című dalát, de nem veti meg Tyler the Creatort, az Algierst, a Nine Inch Nailst, vagy az Arcade Fire, sőt Siát sem. Mondjuk Nudlit annyira nem hatotta meg a dolog.

Akinek kutyája, macskája, hörcsögje, madara vagy iguánája és Spotify előfizetése is van, az könnyedén kiderítheti néhány, az állat személyiségét érintő kérdés után, milyen zenét szeret az állat.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,333KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk