Hirdetés

A Ki mit tud? hangulatát jeleníti meg új klipjében a FILC 

Ha létezik eklektikus zene Magyarországon, akkor a FILC muzsikája biztosan az. Alapvetően fúziós jazz-t játszanak, de alig van stílus, amihez ne nyúlnának hozzá. Tavasszal érkezik az első nagylemezük, amit már a második single-lel vezetik fel Octopus címmel. A dalhoz klipet is forgattak Pécsett, a MárkusZínházban.

Etlinger Mihály basszusgitáros:

“Az Octopus című számunk a legelsők között volt, amelyet 2018-ban a még csak négytagú FILC nekiállt próbálni. A dal alapja egy ritmusjáték, amelyet egészen különböző dinamikájú egységekkel színesítünk. Élőben sokat és sok időn keresztül játszottuk, és emiatt több alkalommal hozzányúltunk, csiszolgattuk. A többszöri alakuláson átment szám már minden ízében közös alkotássá nőtte ki magát.”

Ahogy a FILC első klipjét, a Weather Reportot, ezt is Irsik Bence, a zenekar gitárosa rendezte, és az együttes barátja, Jankó Mátyás segítségével realizálták a koncepciót. A kamerában Dózsa-Juhász Máté volt a segítségükre, a díszletért és koreográfiáért Kovács Tamás felelt. A felvételek a pécsi MárkusZínházban készültek január elején.

“A klip szoci szerepválogatós vagy kimittudos látványát utólag húztuk rá, eredetileg csak az előzőhöz hasonló, komolykodást mellőző imázsklipet akartunk készíteni egy másik beállításban”

– árulta el Etlinger.

A dal a második single a tavasszal érkező első FILC-nagylemezről.

“Az albumon az eddig megjelent anyagainknál eggyel szélsőségesebb hangulatokhoz is nyúlunk, így az eddigi közös munkánk átfogó gyűjteménye lesz az album. A 10 dalt tartalmazó LP-n még teljesen ismeretlen zenék is lesznek, több vendégművész közreműködésével. Törekedtünk az élő megszólalásra, és a számok nagy hányadát együtt rögzítettük. A jazzy vonal mellett lesznek rajta energikus hiphop groove-ok és afrobeat ütemek, de elkalandozunk funk/disco irányokba is.”

Jelenleg egyre több koncert körvonalazódik a nyárra, több fesztiválon ott lesz a FILC. A lemezt Pécsett és Budapesten is bemutatják tavasz végén.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk