Hirdetés

A K-Pop a legnépszerűbb téma Twitteren

Akár tetszik, akár nem, akár tisztában van valaki a stílussal és az ezt képviselő előadókkal, akár nem, a tény az, hogy a K-Pop megállíthatatlan, és nem csak Ázsiában népszerű.

Valójában olyan népszerű, hogy a beszélgetések témái között a K-Pop a legnagyobb.

2020 júliusa és 2021 június vége között 7,5 milliárd tweet szólt a K-popról.

Ezzel pedig megdőlt minden rekord, a K-Pop uralja a Twitter beszélgetéseinek a témáit. A rajongók egymás társaságát is keresik, és a kedvenceikkel is így veszik fel a kapcsolatot. Hogy lássuk, mit is jelent ez a többi témához viszonyítva, a Twitter elmondta, hogy összességében játék témakörben egy év alatt 2 milliárd bejegyzés született, pedig az is hatalmas népszerűségnek örvendő téma a közösségi oldalon, és a 2 milliárd bejegyzés szintén rekordnak számít a témában.

Önmagában is elég nehéz felfogni, hogy mekkora közösséget jelent az, ami majdnem négyszer nagyobb a gamereknél, legalábbis a Twitteren, de hogy mekkora hatalmuk van, az sokszor a politikában is megmutatkozik, ugyanis ha valamelyik politikus vagy éppen márka nem tetszik a K-Pop közösségnek, nagyon gyorsan tudnak nagyon nagy felfordulást csinálni. Például a rasszista felhangok elnyomására a #whitelivesmatter hashtaget elárasztották K-Pop zenekarok fotóival, hogy az eredeti céltól eltérítsék azokat, akik a hashtagre keresnének, vagy elnyomták az egészet a #bluelivesmatter mozgalommal. De ez csak a legutóbbi akciójuk volt, a közösség folyamatosan küzd a rasszizmus ellen, és kiáll az emberi jogokért a saját módján.

A Twitter közzétette azt is, hogy az előadók közül egy ideje természetesen a BTS a legnépszerűbb, de idén a Blackpink, NCT, Exo és a Treasure is népszerűek voltak. Érdekes adalék az is, hogy nem is Dél-Koreából érkezik a legtöbb témába vágó bejegyzés, hanem Indonéziából, a Fülöp-Szigetekről és Thaiföldről. A negyedik a listában Korea, őket pedig az Egyesült Államok követi, de Törökországban, Franciaországban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Mexikóban vagy Brazíliában is sok a rajongó.

Fogalmunk sincs, hogyan reagálhattak erre az érintettek, de mivel a BTS már lassan rekord mennyiségű rekordot döntött már meg a zenei színtéren, így idetesszük, hogy örültek az egyiknek, bizonyára most sem volt sokkal kisebb az öröm.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk