Hirdetés

A jövő háztartási gépei olyanok, mint a suszter manói a mesében

Minden eszköz mindennel kommunikál, és minden háztartási gép azon dolgozik, hogy sokkal egyszerűbb legyen az emberek élete – így képzeli el a jövő otthonát a Samsung, amelyet a Life Unstoppable eseményen mutattak be.

Az már nem újdonság, hogy a Samsung ökoszisztémát épít, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy szeretnék, ha az eszközök nemcsak a felhasználóval, de egymással is kommunikálnának, és az egész középpontjában az okostelefon vagy a tablet állna, amivel irányítható lenne a hűtőtől kezdve a mosógépen át a sütőig bármi. Nemcsak arról van szó, hogy a telefonról be lehessen nézni a hűtőbe, hanem hogy a mosógép és a szárító meg tudják vitatni, hogyan sikerült a mosás, mire számítson a szárítógép, vagy hogyan lehet modulárisan bővíteni a hűtőt ahelyett, hogy egy teljesen újat kellene venni.

Fotó: Samsung

A járvány és a lezárások alatt az embereknek az otthonuk lett az életterük szabadidőben, valamint munkához és szórakozáshoz is, ez pedig arra késztette őket, hogy végiggondolják, hogyan lehetne a legtöbbet kihozni az otthonukból, és mit is várnak pontosan a háztartási gépeiktől, milyen házimunkák azok, amelyeket a legjobban utálnak. Például a mosógép – ami, valljuk be, túl nagy kalandot nem jelent – legalább legyen környezetbarát, és csak annyi vizet használjon, amennyi feltétlenül szükséges, és egyszerű legyen a kezelhetősége. Vagy az indukciós főzőlap, amit legalább egyszerű takarítani. A porszívó pedig automatikusan ürítse ki a portartályt, mikor visszakerül a töltőre, hiszen ez az a mozdulatsor, amit mindenki szívből gyűlöl.

Na, többek között ezeket az újításokat és néhány új vagy nem túl ismert terméket mutatott be a Samsung egy lakóház különböző helyiségeit végigjárva.

Kicsit úgy képzeltem az elején, hogy majd olyan lesz, mint a Szomszédok, és még talán működött volna a korábbi Lucha-Libre birkozó nagyi vs Janka néni, illetve a kondis-gamer apuka vs Vágási Feri párhuzam, de a rocksztár anyuka vs Vágási Jutka vonalnál sejtettem, hogy nem lehet az egészre ráhúzni ezt a szálat. 

Szóval a bemutatóból kiderült, hogy teljesen normális, ha valaki családja nem olyan, mint a sorozatokból ismert tökéletes családok, hanem kicsit furcsák, és hogy a háztartási eszközök tulajdonképpen olyanok, mint a suszter inasai, akik csendben és észrevétlenül próbálják megoldani a különböző élethelyzeteket, és segíteni, hogy aztán a végére minden jó legyen, legyen szó sütésről, takarításról vagy szórakozásról. A jelenetek egyébként október 18-tól mindenki számára elérhetővé válnak.

Fotó: Samsung

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk