Hirdetés

A Huawei Watch Fit 2 az okosórák Tankcsapdája

A Huawei Watch Fit 2 órája egy kifejezetten érdekes és izgalmas konstrukció. Ez az az eszköz, ami jóval többet tud, mint egy aktivitásmérő, jobban is néz ki és szívesebben is hordja az ember, de azért mégiscsak kevesebbet mint egy okosóra, nem is annyira különleges de cserébe ár/érték arányban erre mondanám rá leginkább, hogy megéri. Legalábbis a Huawei Watch Fit, vagyis az előző generációnál így gondoltam.

Aztán elvittük fesztiválozni az új darabot, és közben kiderült egy csomó minden, nem csak az óráról.

Mit tud a Huawei Watch Fit 2?

Nagyon egyszerű beüzemelni az órát, még úgy is, hogy alapvetően nem a Huawei saját, HMS rendszerében élem a mindennapjaimat, hanem androidos közegben. Az óra utána is simán kapcsolódott a telefonhoz és az alkalmazáshoz, vagyis arra, hogy monitorozza mindenki az egészségét, és információk mellett ajánlásokat is kapjon, ahhoz tökéletes.

Tudja monitorozni az edzéseket, amiket aztán naplóz, lehet vele saját edzésterveket is összeállítani, képes közben nyomon követni az egészségügyi adatokat is, és az ígéretek szerint sokkal pontosabb lett a pulzusszám mérése is. 97 edzésmódot támogat, vagyis elég nehéz olyan sportformát találni, aminek a teljesítményét nem lehet mérni vele. Jól bírja a vizet is, és fontos kiemelni, hogy zenét is lehet rajta hallgatni az edzés közben, ha párosítjuk bluetooth fülhallgatóval. Ez egyébként elméletben a leghasznosabb, mert ahhoz, hogy ezt sikerrel kivitelezzük, azoknak a zenéknek meg kell lenni, mármint ezt úgy kell érteni, hogy a daloknak, például MP3-ban a telefonon kell lenni, ami valljuk be 2022-ben nem annyira életszerű, az már sokkal inkább, hogy egy streaming szolgáltatónál van sporthoz összeállított lejátszási listánk. Azokkal viszont nem működik együtt.

Emlékeztetők és üzenetek

Egy üzenet előnézet sokat javítana a komfortérzeten, mert így például a Messengerben csak az látszik, hogy valaki írt, de nem lehet látni, hogy csak annyit, hogy “oké”, küldött egy linket, vagy kérdést, amire esetleg választ vár. Ugyanígy a reakcióknál sem látszik, hogy valaki nyugtázta azt, amit írtunk neki, vagy esetleg vérig sértettük, csak annyi derült ki, hogy reagált az illető. Hasonló a helyzet az e-maileknél is, de remélhetőleg egy következő szoftverfrissítésnél ez megoldódik.

Egyébként az óra jól bírja, a tesztidőszak alatt egyszer töltöttük, azt is amiatt, mert nem teljesen töltött óráról indítottuk az egészet, okulva a múltkori alkalomból, mikor a tesztidőszak alatt egyszer sem merült le az óra. Nem mintha feltenni a töltőbölcsőre akkora élmény lenne, amit mindenképpen meg kell tapasztalni, inkább arról van szó, hogy ez az ígért tíz napos üzemidő valóban annyi, ami azért egy hatalmas előny ha viselhető okoseszközről van szó, amit szinte mindig hord az ember, ha valóban ki akarja használni az előnyeit. Itt kell megjegyezni azt is, hogy az óra könnyű, vékony, nem vertem fejbe magam alvás közben sem, és a Volt fesztiválon bóklászva sem lett kellemetlen a viselése a melegben sem.

Fotó: Juhász Dorottya

Apropó fesztivál és okos óra

Régóta tervem, hogy kipróbálom, lehet-e valóban telefon nélkül kényelmesen fesztiválozni. Azt sejtettem, hogy a Watch Fit 2 nem az az óra, amivel ezt meg lehet tenni, ennek egyszerű oka az, hogy nem eSIM kompatibilis, vagyis esélytelen, hogy a telefont biztonságban otthon hagyjam. Viszont a nyomogatás közben felfedeztem, hogy akár játékot is le lehet rá tölteni. Jó, erre most bizonyára sokan mondják azt, hogy ki akar az óráján játszani

aztán azon vettem észre magam, hogy a Tankcsapda koncertje alatt nagyjából kijátszottam a szókeresőt, de legalábbis bizton állíthatom, hogy kevés olyan négy betűs angol szó van, amit ne raktam volna ki. 

Azért négy betűs, mert ennyit kezelt a játék. Aztán jött a Muse, ahol meg a frontember Matt Bellamy egyszercsak a karján található eszközről kezdett zenélni, és akkor beütött, hogy az azért összességében mégiscsak menőbb, mint szókirakósozni. És ekkor jöttem rá arra is, hogy a Watch Fit 2, az igazából olyan mint a VOLT első napján a Tankcsapda. Rockerebbek azoknál, mint akiknél hangszerek sincsenek a színpadon, van egy kis látvány is, meg káromkodás, koncertnek is koncert, de aztán jött a Muse és megmutatta, milyen az, ha egy produkciót zeneileg, látványban  és hangzásban is átgondolnak, és van erő az egészben. A Huawei Watch Fit 2 ugyanez, kicsit óra, kicsit aktivitásmérő, és sokaknak teljesen elég is az, amit tud, de azért az igazán prémium érzést mégis mondjuk a Watch 3 Pro jelenti. Egy trió rockzenét játszik, egy okosóra mutatja a pulzust, az edzéseket meg az üzeneteket, de azért ahogyan a Tankcsapda és a Muse is nehezen állítható párhuzamba, úgy a Watch Fit 2 és Watch 3 Pro sem. Azt nem mondanám, hogy a szegény ember okosórája, mert annál azért több, de visszatérve a párhuzamra, nem is egy olyan produkció, ami nemzetközi szinten megállná a helyét.

A Watch Fit 2 Active változatának ajánlott fogyasztói ára 56.990 forint, a Classic változaté pedig 66.990 forint.

Kevesebbet bír, többe kerül – Nem sokon múlt, hogy igazán szerethető legyen az új Huawei óra

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,456KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,060FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk