Hirdetés

A Honor is a mesterséges intelligenciával szeretne hódítani

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű MI-vel felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

MI a telefonon

A HONOR Magic széria legújabb, csúcskategóriás tagja a HONOR Magic6 Pro, amely a fényképezés, a kijelző, a teljesítmény és az MI vezérelt felhasználói élmény terén nyújt számos innovációt. A vállalat elkötelezett az emberközpontú innovációk terén, aminek szerintük a legújabb bizonyítéka a MagicOS 8.0. Az Android-alapú operációs rendszer legújabb változata egy platformszintű MI-t kínál, valamint a piac első, szándékalapú felhasználói kezelőfelületét. A HONOR teljesen átalakítja a felhasználói élményt új, többmodellű lehetőségeket kínálva az okoskészülékek használatához.

A Magic Capsule-lal és a Magic Portallal a HONOR Magic6 Pro minden eddiginél személyre szabottabb, intuitívabb élményt nyújt. A képernyő tetején lévő értesítés sávra bökve a Magic Capsule megnyílik, így még több információt és egyéb lehetőségeket nyújt. A felhasználók ezáltal egyszerűen hozzáférnek legfontosabb erőforrásaikhoz, és nem kell több alkalmazást külön-külön megnyitniuk. A Magic Portal az MI tudását hasznosítja, hogy megismerje a felhasználók üzenetváltási és használati szokásait, akár egy lépéssé egyszerűsítve ezzel komplex folyamatokat. A Magic Portal mesterséges intelligenciája például gyorsan felismeri az üzenetekben szereplő címeket, és a Google Mapsre irányítja a felhasználókat. A TikTok, Facebook és egyéb közösségi média esetében a tartalmak megnyitása és megosztása is egyszerűbbé válik, és egy szimpla áthúzással lehet továbbítani foglalási részleteket vagy keresési eredményeket. A Magic Portal lehetővé teszi a képalapú vásárlást is, mert átirányítja az embereket azokra a platformokra, ahol meg lehet találni és vásárolni a kívánt termékeket. A partnerekkel és app fejlesztőkkel együttműködve a Magic Portal több mint 100 gyakran használt alkalmazást támogat, így biztosít zökkenőmentes élményt a különféle felületeken.

Az MI korszak nyílt és együttműködő szellemisége jegyében a HONOR és szakmai partnerei azon dolgoznak, hogy még több csúcstechnológia juthasson el az emberekhez. Ennek eredménye az is, hogy a HONOR a nyílt forráskódú LlaMA 2 nagy nyelvi modellt (LLM) elérhetővé teszi a HONOR Magic6 Prón, így kínálva mesterséges intelligenciát az eszközön. Ennek köszönhetően képes a készülék kérdésekre válaszolni, szöveget létrehozni és értelmezni offline környezetben is. Az ilyen jellegű partneri együttműködések egy még izgalmasabb jövőt eredményezhetnek a felhasználók számára is.

A szemkövetésben rejlő potenciál demonstrálásaként a HONOR megmutatta, hogy úgy is lehet autót vezetni, ha be se ülünk a járműbe. A kísérlet során az MI hajtotta okostelefonok és a járművek közti kapcsolat következő szintjének remek példáját láthatjuk, ahol az érintés- és hangvezérlésen túl a tekintet is egy irányítási mód lehet – a lehetőségek széles tárházát nyitva meg ezzel.

Az új és fejlettebb HONOR Falcon Kamera Rendszert egy olyan MI modell hajtja, aminek kiképzési adatbázisa 28-szor nagyobb, mint elődjéé. Emellett a HONOR MI mozgásérzékelés algoritmusa előrevetíti, és így megörökíti – ultranagy felbontásban – a kulcsfontosságú mozdulatokat. Az új technológia felülmúlja a korábbi generációt azzal, hogy képes ugrásokat, táncot és harcművészeti technikákat is érzékelni az egyéb sporttevékenységek mellett, amivel ideális arra, hogy lencsevégre kapjuk az ikonikus pillanatokat.

A HONOR legújabb kamerarendszere egy 180MP-es telefotó lencsét (f/2.6, OIS) kínál 2,5-szeres optikai zoommal és akár 100x-os digitális zoommal. Tartalmaz még egy 50MP-es ultraszéles látószögű kamerát (f/2.0, EIS) és egy erőteljes 50MP-es fő kamerát változó rekeszlehetőségekkel (f/1.4 és f/2.0, OIS). Ezek mind kimagaslóan tiszta, a részleteket elképesztő minőségben megőrző képeket eredményeznek még gyors mozzanatoknál is.

A HONOR Magic6 Prót a Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform hajtja, 30 százalékkal jobb CPU teljesítményt és 25 százalékkal jobb GPU-teljesítményt nyújtva. A Qualcomm AI Engine-nek köszönhetően a készülék MI funkciói stabilak és zökkenőmentesek, és 98 százalékkal jobban operálnak az előző modellekhez képest. A Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform ráadásul kimagasló videojátékos élményeket garantál, mivel kitűnően kezeli az akkumulátor hatékonyságát, és tele van olyan fejlesztésekkel, amik új szintet jelentenek a teljesítmény számára.

Az akkumulátor üzemideje egyre fontosabb a felhasználók számára, és a HONOR ezzel teljesen tisztában van. Pontosan ezért lett az első olyan márka, amely más szektorok legújabb technológiai innovációit építi be az okostelefonokba. Például megihlette az elektromos autók világa, így kerülhetett bele a vadonatúj HONOR második generációs szilícium-szén akkumulátor a HONOR E1-gyel, egy az energiahatékonyságot javító akkumulátor-kezelő chipkészlettel. Az 5600 mAh-s akkumulátor kimagaslóan teljesít alacsony hőmérsékletben is, a felhasználók pedig akár 81 percen keresztül nézhetnek YouTube videókat -20°C-ban úgy, hogy csak 10 százalékon áll a töltöttségi szint. Emellett, a 80W-os HONOR vezetékes SuperCharge, valamint a 66W-os HONOR vezeték nélküli SuperCharge töltéssel a HONOR Magic6 Pro csupán 40 perc alatt tölthető 100 százalékra.

MI a laptopon

A HONOR piacra dobta legújabb, MI hajtotta HONOR MagicBook Pro 16 laptopját, ami az operációs rendszerek közötti együttműködést teszi lehetővé. A HONOR platformszintű MI-je nyújtotta lehetőségek kihasználásával, valamint a csúcskategóriás CPU-nak és GPU-nak köszönhetően sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz a rendszerek közti munka. Az értesítések megosztását és az anyagok szinkronizálását a MagicRing biztosítja a HONOR okostelefonokon, PC-ken és tableteken keresztül.

Ezzel együtt megjelent a HONOR legújabb tabletje, a HONOR Pad 9 is. A kompakt eszköz lenyűgöző, 12,1”-os, 2,5K-s HONOR FullView kijelzővel érkezik, aminek 120Hz-es a képfrissítési rátája, míg a minőségi hangzásért a nyolchangszórós audiorendszer és a HONOR Histen hangolási technológia gondoskodnak.

Ízelítő a PORSCHE DESIGN HONOR Magic6 RSR-ből

Januárban, Lipcsében a HONOR már hivatalosan bemutatta a PORSCHE DESIGN HONOR Magic V2 RSR hajlítható okostelefont, most pedig az MWC-n leleplezett egy ízelítőt is a PORSCHE DESIGN HONOR Magic6 RSR-ről. Ez az okostelefon a Porsche Design stílusjegyeit hordozza magában. A készülék elérhetőségéről és részleteiről hamarosan több információt árul majd el a HONOR.

Színek és elérhetőség

A stílusos, modern, időtlen kinézetű HONOR Magic6 Pro fekete és epi zöld színekben érhető el 549 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron a szolgáltatók és partnerüzletek kínálatában. A HONOR Pad 9 szürke színben szerezhető be 144 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

A Porsche Design HONOR Magic V2 RSR egyelőre még nem kapható Magyarországon, ahogy a HONOR MagicBook 16 Pro sem.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,935KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,670FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk