Hirdetés

A háttérben formálódó szörnyetegek mögöttünk ólálkodnak – Új TENGER videó

Tavaly nyáron jött ki a TENGER bemutatkozó lemeze. A Glowing folytatása a hamarosan megjelenő Darkness, melynek előfutára a sodró Got No Time és a hozzá készült borongós videó.

A 2021-ben bemutatkozó TENGER zenekart nehéz lenne lustasággal vádolni. A Darkness egy éven belül a második lemezük, amely ezúttal a bemutatkozó albummal együtt, dupla CD formájában jelenik meg, mielőtt felkerülne az ismert streaming felületekre.

Az új dalokat a debütalbumon helyet kapó 8 számmal egyidőben rögzítette a zenekar a ”híres” Tenger stúdióban, ami igazából egy házistúdióvá alakított keszthelyi nyaraló, saját igényekre szabva, így a lemezfelvétel sokkal családiasabb közegben és nyugodtabb tempóban zajlott. Az ének szintén rendhagyó módon került feljátszásra: annak a jászberényi „szekrénystúdió” adott otthon, ami – ahogy a neve is jelzi – egy tökéletes akusztikájú gardrób az énekesnő, Kun Dóri néhai gyerekszobájában, aki a munkálatokról így mesélt:

„Nem engedtünk ki túl sok mindent a kezeink közül. A borítótól, a CD-khez készült dalszöveges füzeten át a basszusgitárosunk, Pesti Matyi által felügyelt felvételeken át a keverésig csaknem minden DIY módon készült, még meglepetés merch is várható a lemezbemutatóra.”

A Glowing Darkness dupla album előfutára a Got No Time című dal, amit koncerten már hallhatott a közönség, a lelkes bólogatásokat látva pedig úgy gondolta a zenekar, jó felvezető lenne a közelgő LP-hez. A szám leginkább a halogatásról és a gyávaságról szól. Dóri ezt így foglalta össze:

„Az emberek hajlamosak szőnyeg alá söpörni a problémáikat, feladataikat, nehézségeiket, de ezek a háttérben formálódó szörnyetegek folyton mögöttünk ólálkodnak. A dal arról az érzésről mesél, amikor tudod, hogy szembe kéne nézned vele, érzed, hogy ott van és nem menekülhetsz előle, előbb-utóbb rád veti magát.”

A klipet a zenekar egy barátja, Pó Bácsi és a POtographic Pictures jegyzi, és egy tornateremben vették fel. A régi ismeretségnek köszönhetően sokkal felszabadultabb hangulatban zajlott a forgatás, és mivel a szintén zenész háttérrel bíró Pó könnyen ráérzett a dal dinamikájára, a végeredmény pont olyan lendületes lett, amilyennek a zenekar elképzelte.

A TENGER május 21-én, a Robotban mutatja be a Glowing Darkness dalait – a belépés ingyenes.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk