A Gyilkos elmék lett 2021 legnépszerűbb sorozata

A Nielsen kiadta a 2021-ben legtöbbet streamelt sorozatok listáját. Ennek érdekessége, hogy nem azt nézik meg, hogy az új sorozatok közül melyek voltak a legsikeresebbek, hanem összességében vizsgálják, hogy milyen sorozatokra kíváncsiak az amerikaiak. Így lehet az, hogy tavaly például az Office, azaz a Hivatal vezetetett, 2021-ben azonban lekerült a trónról, és szintén nem valamelyik új sorozat végzett a dobogó tetején.

A Gyilkos elmék már 2020-ban is jól teljesített, akkor 34 milliárd percet streameltek belőle, idén ez a szám már 35,4 milliárdra emelkedett.

A Netflix dominálja a sorozatstreamelést, a tavaly befejező évadot kapott Lucifert 18,3 milliárd percet streamelték, és ez lett a legtöbbet nézett sajátkészítésű tartalom a streaming szolgáltatók kínálatából. A lista egyébként a Netflix, az Amazon Prime, a Hulu, és a Disney+ adataival dolgozott, úgyhogy ha valaki hiányolja a listából az Apple TV vagy a HBO adatait, az emiatt lehet.

A listán szerepel még a a Cocomelon című gyerekműsor, amit több mint 33 milliárd percen keresztül streameltek összesen, és a Grace Klinika is nagyon sok embert érdekelt, összesen 32,6 milliárd percet töltöttek a felhasználók a 382 rész megnézésével. A legjobb tízben helyet kapott még az NCIS (29,5 milliárd percnyi streameléssel), a Heartland, a Manifest, a Supernatural, a Schitt’s Creek, de a listába a Szívek Szállodája és az Új lány is felkerült.

A számokból az látszik, hogy azért az újonnan bemutatott sorozatok is szépen tudnak termelni, erre tökéletes példa például a Squid Game, ami mára egy 900 millió dolláros üzlet a Netflix számára, és az első évad kilenc része 16 milliárd percnyi streamel kifejezetten jól teljesített. Már csak ezért sem meglepő, hogy érkezik a második évad. A saját készítésű sorozatok sikerlistáján is a Netflix vezet, az első tíz hely közül kilencet ők tudnak magukénak, egyedül a Szolgálólány meséjének sikerült nem netflixes tartalomként bejutni a legnézettebbek közé.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés