Hirdetés

A Google szerint Fred Durst apja sorozatgyilkos

Hogy nem szabad mindent elhinni, amit az interneten olvas az ember, még akkor sem, ha a Google mondja, arra a legjobb bizonyíték Fred Durst, akiről a héten azt terjesztette a legnagyobb keresőoldal, hogy az apja egy milliárdos sorozatgyilkos.

Kezdjük azzal, hogy elmondjuk, hogy Fred Durst a Limp Bizkit énekese és Robert Durst sorozatgyilkos nem állnak egymással semmilyen rokonsági kapcsolatban, csak a vezetéknevük ugyanaz. Ennek ellenére a Google keresőmotorja úgy összekuszálta a szálakat, hogy azt minden pletykás öregasszony vagy facebookos kamuhírgyáros megirigyelte volna.

Fotó: Metalsucks

A héten a sajtót bejárta a hír, hogy meghalt a 78 éves Robert Durst, aki az HBO The Jinx című dokumentumfilmjében vallotta be véletlenül a gyilkosságokat. Durst, mármint a gyilkos, nem a zenész, New York-i milliárdos, aki megölte barátnőjét 2000-ben, hogy az nehogy beszéljen a rendőröknek a volt felesége, Kathleen McCormack 1982-es eltűnéséről. A feltételezések szerint egyébként a volt feleséget is Durst ölte meg, és azzal is meggyanusították, hogy egy szomszédját is megölte. Az HBO dokumentumfilmet készített vele, és kissé Csupasz Pisztolyt idézően bekapcsolt mikrofonnal ment el a mosdóba, ahol az orra alá motyogta, hogy ő ölte meg mindegyiket. Végül a barátnője meggyilkolásáért ítélték el 2021 őszén.

A Google pedig összekuszálta a szálakat, és arra a keresésre, hogy “Fred Durst apja” napokig a sorozatgyilkos nevét dobta ki. A probléma nem teljesen újkeletű, 2015-ben már az Associated Press is megkavarta a dolgokat, amikor azt írták, hogy a Jinx sorozat a Limp Bizkit frontemberének a történetét meséli el. Később a tévedést korrigálták. Az egész kavarodás mémesedett, akkortájt rakott ki Fred Durst egy fotót, amin egy “NOT ROBERT” feliratú pulóvert visel.

Most viszont abból adódhat a félreértés, hogy Fred Durst apját valóban Robert Durstnek hívják, de ő az a Robert Durst, aki se nem milliárdos, se nem sorozatgyilkos. 

A Google azóta javította a hibát, Fred Durst és édesapja pedig még nem reagáltak a dologra, ami valószínűleg okos döntés, mert csak még jobban megkeverné az algoritmusokat.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk