Hirdetés
Hirdetés

A God Save The Queen újrakiadásával köszönti a Sex Pistols a Erzsébet Királynőt

Erzsébet királynő megkoronázásának 25. évfordulójára adta ki a Sex Pistols a God Save The Queen című dalt, ami sem dallamvilágában, pláne szövegében nem tévesztendő össze az azonos című brit himnusszal. Most, hogy a koronázás 70. évfordulóját ünneplik, a Sex Pistols újra kiadta a klasszikusát, de már nem beszélnek olyan nagy hévvel az uralkodóról, mint annak idején.

Nem vagyok ellene

Hirdetés

– mondta Steve Jones, a Sex Pistols gitárosa a Nagy-Britannia négynapos jubileumi ünepségsorozatára, amely során a katonai felvonulások és légiparádé mellett koncerteket is tartanak majd. Jones egyébként Londonba látogatott Los Angelesből, és azt mondta kifejezetten tetszik neki, hogy mindenhol felvonták a brit zászlót, és jól láthatóan a turisták is imádják az egész felhajtást.

A Sex Pistols énekese, John Lydon, vagy ismertebb nevén Johnny Rotten, a közelmúltban azt mondta a Talk TV-nek, hogy

igazán, nagyon büszke a királynőre, amiért túlél és ilyen jól van.

Ez azért igen messze áll az 1977-es állásponttól, mikor a koronázás 25. évét ünneplő hétvégén elindult a „God Save the Queen” életútja egy anarchista Sex Pistols-koncerttel a Queen Elizabeth folyami hajón. A koncertet a londoni rendőrség félbeszakította.

A dal egyébként akkor nagy felháborodást váltott ki; a zenekar tagjait megtámadták az utcán, és kitiltották a rádiós vagy televíziós műsorból. Ennek ellenére a második helyig jutott a slágerlistákon, mikor az első helyen Rod Stewart „I Don’t Want to Talk About It”-je végzett. A pletykák szerint a Sex Pistols dala valójában több példányban kelt el. A kiadó reméli, hogy most majd első helyen végez a kiadvány, igaz ez sem a 2002-es, sem a 2012-es jubileumi ünnepségsorozatok alatt nem sikerült.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók