Hirdetés

A Fine Line In Between – Premieren a Roland Heidrich & The Abstract új lemeze

Lángoló Premier

A The Abstract triót 2018 óta hallhatjuk a hazai színpadokon Heidrich Roland (gitár), Pengő Csaba (nagybőgő) és Sárvári Kovács Zsolt (dob) felállásban. Első lemezüket, a Where Are We Going?-ot trióban rögzítették, de ezúttal két kitűnő vendégművésszel, Ávéd Jánossal (szoprán- és tenorszaxofon) és Kováts Gergővel (baritonszaxofon) egészült ki a formáció.

Zenéjük és hangzásviláguk továbbra is a jazz, a rock és a szabad zene sajátos ötvözeteként írható le leginkább, bár szigorú füllel hallgatva talán ennél nehezebben kategorizálható a lemez; maguk sem törekednek a műfaji határok megtartására. A jó hangulatú stúdiózás során sikerült nagyszerű pillanatokat megörökíteni, melyek ennek a műfajnak, zenei attitűdnek a valódi jutalmai. A klasszikus felvételi metódus, mely során a zene élőszerűen, rájátszások és javítások nélkül került rögzítésre, még inkább tükrözi az “ott és akkor” hangulatát.

A formáció zenéhez és művészethez való viszonyát nem az aktuálpolitika, a trendek és a társadalmi elvárások alakítják. Sokkal inkább az egyetemes, mindenkit és mindent egyaránt, egyformán érintő nagy kérdések, valamint a játék, a teremtés, az alkotás “súlytalan” öröme, amely ugyan korántsem súlytalan, de jobb, ha az ember ekként kezeli, különben még túl komolyan venné önmagát. Aki ezt a “súlytalan” játékot szeretné viszonthallani, az most hátradőlhet ezt az albumot hallgatva.

Album stream:

A lemez a Hunnia Records gondozásában jelenik meg. A felvételek a SuperSize Recording Studióban készültek nagy felbontású DSD 256 formátumban.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,329KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk