Hirdetés

A Duna partjára költözik a Dürer Kert

Pletykák már voltak, hogy a Dürer Kert Budára költözik, de most már hivatalos, hogy a népszerű szórakozóhely a XI. kerületi, újbudai Duna-parton, a Hengermalom út és az Öböl utca találkozásánál talált új helyet.

Hirdetés

„A közel kétéves keresés alatt nagyon sok helyszínt megnéztünk, és legjobbnak a BudaParton található terület bizonyult. Más lesz a hangulata, mint a régi Dürernek, de ez a helyszín a közvetlen Duna partjával, természetközeliségével és a méretével egy nagyon szép kihívást és feladatot jelent számunkra. A BudaPart vezetőségének hozzáállása, kreativitása adott nekünk a döntésben egy nagy adag impulzust”

– mondta el Nagy Zsolt, a Dürer Kert ügyvezetője.

A két koncertterem és a kerthelyiség a BudaPart déli részén, a Lágymányosi-öböl partján valósul meg, amivel egy nemrég felszabadult, jelenleg leromlott állapotú bérlemény alakul át és kap teljesen új formát. A szórakozóhely kerthelyisége akár már idén nyáron megnyithat, a felújítás után pedig a koncerthelyszín és a kulturális tér is, melyek még tovább növelik a Lágymányosi-öböl, a Kopaszi-gát, tehát a teljes BudaPart látogatói élményét. A Dürer Kert vezetősége többek között a remek megközelíthetőség, az egyedülálló vízparti környezet, a hosszú távú, biztos bérleti szerződés miatt döntött az új, vízparti helyszín mellett.

Szóval a hely még nincs készen, nincs is dátum, hogy mikorra lesz meg minden, de a Telex megtudott pár dolgot róla. Ezek szerint

  • lesz biciklitároló, lesz ingyenes parkolás
  • a két belső terem akkora lesz, mint a régi Dürer két nagyobb terme
  • nagyobb lesz a kerthelyiség és a fotelbár is, utóbbi kiállítóteremként is működik majd
  • a kertben este tízig lehetnek majd bulik, a hangszigetelt belső termekben bármeddig
  • mindent megtesznek majd a lehető legzöldebb működésért
  • a Duna partára is közvetlenül le lehet majd menni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,850KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
747FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk