Hirdetés

A Deftones megvált Sergio Vega basszusgitárostól

Ugyan már pár hónapja pletykálták, de most már biztos, hogy a Deftones megvált Sergio Vega basszusgitárostól. Onnan derült ki hivatalosan a dolog, hogy a zenekar frissítette a spotifyos képét, és azon Vega már nem szerepel. Ezen kívül a csapat semmiféle közleményt nem adott ki, megtette helyettük most Vega, persze a saját szemszögéből.

A fenti videóban Vega elmondja, hogy 2009-ben szállt be a csapatba, hogy helyettesítse az autóbaleset miatt kómába került Chi Changet, de azután sem lett hivatalosan tag, hogy Chang 2013-ban elhunyt. Vega szerint viszont megígérték, hogy idővel hivatalos tag lesz, ahogy annak idején Frank Delgado billentyűs, aki két évig csak sessionzenész volt, de aztán taggá vált. A basszusgitáros azt állítja, hogy minden lemezfelvétel előtt szóba hozta, hogy akkor most lehetne tag, de csak a szerződését hosszabbították.

A Covid alatt viszont Vegának kétségei támadtak a karrierje jövőjét illetően, úgy érezte szüksége lenne valami biztosra, mert akkor fel is bontották vele az aktuális szerződését. Aztán egyszer a zenekar kérte, hogy repüljön el Los Angelesbe, megbeszélni a zenekari ügyeket. Vega úgy volt vele, hogy mindenben benne van, egyet kivéve, hogy a régi szerződéséhez visszatérjen. Ennek ellenére a csapat ugyanazt ajánlotta neki, mint előtte, amit Vega nem fogadott el, majd kérte a többieket, hogy beszéljék meg ez a dolgot. Erre már csak a zenekar ügyvédje válaszolt, hogy visszavonják ezt az ajánlatot is, és minden jót kívánta neki.

Mint most kiderült, Vega már egy éve nincs a Deftonesban, eredeti zenekarára, a Quicksandre koncentrál, valamint más előadóknak is ír zenét.

Vega a történtek ellenére minden jót kíván a Deftonesnak, megköszöni az elmúlt 12 évet, és azt, hogy mennyi minden tanult tőlük a zenei iránti szenvedélyről is. Csak annyit sajnál, hogy ezt nem személyesen beszélték meg.

Sergio Vega egyébként négy Deftones-lemezen játszott, és valójában a közönség nem is tudott arról, hogy nem hivatalos tag. Kiválásával most egyelőre nem tudni, hogy a nyári, Budapest Park-os fellépésen ki játszik majd a basszusgitáron június 24-én.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk