Hirdetés
Hirdetés

A Deftones 20 legjobb dala a Lángoló olvasói szerint, 1. rész

Múlt héten indított játékunkban azt kértük a Lángoló olvasóitól, írják meg nekünk, szerintük melyek a Deftones legjobb dalai. Sejtettük, hogy nagy lesz az érdeklődés, azt viszont nem, hogy a végén közel 850, összesen 85 különböző dalra leadott szavazatot kell majd összesítenünk. A lista így akár reprezentatívnak is tekinthető.

Az eredményekből egy dolog biztosan és világosan látszik: a sacramentói ötös távolról sem nevezhető egyslágeres zenekarnak. Olvasóink kedvencei között a magától értetődő koncertfavoritok mellett – elnézve a mostani turné setlistjét, jövő pénteken sokan fognak örülni – rengeteg kevésbé nyilvánvaló szám is helyet kapott. Ezért is döntöttünk úgy, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a TOP 10 helyett az általatok legjobbnak megszavazott 20 dal listáját közöljük, két részben, egy kis extrával.

A nemzetközi díjátadókon gyakran előfordul ugyanis, hogy az eredményhirdetésen kívül van még egy „honorable mentions” lista is azokról a versenyzőkről, akik szép teljesítményt nyújtottak, de végül nem kerültek a döntőbe, vagy a dobogóra.

Nézzük, a Deftones mely dalai voltak azok, amikre többen is szavaztatok az első húsz helyezetten kívül, emelkedő pontszám szerint: Cherry Waves, Dai the Flu, Engine No. 9, Entombed, Prince, This Place Is Death, Ceremony, Elite, Kimdracula, Korea, Bloody Cape, Mein, Lotion, Pink Maggit, Rocket Skates, Tempest, Mascara, Genesis, Swerve City, Ohms.

És akkor jöjjön a Deftones 20 legjobb dalából az első – vagy második, ahonnan nézzük – tíz.

20. Leathers (Koi No Yokan, 2012)

19. Hole in the Earth (Saturday Night Wrist, 2006)

18. You’ve Seen the Butcher (Diamond Eyes, 2010)

17. Hearts/Wires (Gore, 2016)

16. Headup (Around the Fur, 1997)

15. Beauty School (Diamond Eyes, 2010)

14. Hexagram (Deftones, 2003)

13. Rosemary (Koi No Yokan, 2012)

12. 7 Words (Adrenaline, 1995)

11. Bored (Adrenaline, 1995)

Már ez a tíz dal is bőven lehetne egy igen erős koncert gerince, de talán nem lövünk le nagy poént azzal, hogy az igazi nagyvadak holnap érkeznek. Azok, akik ismerik a zenekar életművét, a lista első feléből már nagyjából sejthetik, milyen dalokból áll össze a Top 10, de elképzelhető, hogy a végső sorrend tartogat majd néhány meglepetést! Holnap minden kiderül, emellett kihirdetjük a játék nyertesét is.

További információk a Budapest Park weboldalán és a koncert Facebook-eseményén

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk