Hirdetés

A Daft Punknál a sisakok is külön művészeti alkotások voltak

A feloszlását ma bejelentő Daft Punknál a zene mellett a vizuális megjelenés is legalább annyira a produkció része volt. Ha valaki meglát a két sisakos előadóról egy fotót, talán még akkor is megmondja, hogy ez a Daft Punk, ha soha nem hallgatta a zenéjüket. De a mai napig csak keveset lehetett tudni az ikonikus sisakokról és arról, hogyan is készülnek.

Feloszlott a Daft Punk

Valószínűleg nem véletlen annak a hosszú Twitter-folyamnak az időzítése, ami azt mutatja meg, hogyan készültek a sisakok, a vázlatoktól egészen a megvalósításig. Bemutatják a komplex elektronikáját, a sisakok első formáját, és a fotózás kulisszái mögé is betekintést engednek.

A gyártásban részt vevő cégekről is meg lehet tudni egy keveset, legalábbis hogy az első sisakokat az Aterian készítette, a legújabb darabokat pedig az Ironhead Studios. Bár mindkét cég a filmes világból lehet ismert, az Ironhead egyéb munkáit biztosan többen látták már, hiszen a Marvel-filmekhez készítették például Pókember, a Fekete Párduc vagy éppen Thanos jelmezeit és maszkjait.

Bár a képek nem újak, most így egyben látva őket mégis nagyon izgalmasak.

A sisakok készítéséről egyébként már a tagok is többször beszéltek, a képek között pedig még az első sisakok LED-kiosztását is meg lehet nézni, valamint az első fotózást a sisakokkal.

Az egyik ilyen izgalmas adalék azoknak, akik most a Daft Punk feloszlása miatt szomorkodnak, hogy felidézik ezt a 2000-ben készült interjút, benne az eredeti leirattal, és izgalmas fotókkal.

Vagy éppen megnézik ezt a videót a sisakok készítéséről.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk