Hirdetés
Hirdetés

A Crowbar tarolt mindent a közelmúltban

Ez most csak egy ilyen kis blogbejegyzés arról, hogy mi történt velem kedd este. Elmentem ugyanis Crowbar-koncertre, ami egészen múlt hét közepéig le sem esett, hogy lesz. Lehet azért, mert a Hatebreed volt a főzenekar, és a Jamey Jasta vezette metalcore-zenekar soha nem hozott lázba, szerintem egy lemezüket sem hallott soha az elejétől a végéig. Ellenben a Crowbarral, aminek a Planets Collide című szerzeménye rajta van a minden idők legjobb dalai top tízes listámon (váltva a The Lasting Dose-zal). Szóval feleszméltem, és elmentem. Szerencsére.

Hirdetés

Ugyanis a Crowbar egyórás fellépése agyonnyomott mindent, amit az elmúlt hetekben láttam. Pedig volt közte Tool, The Smile, NOFX és High On Fire is (jönnek még a beszámolók!). Mondjuk műfaji súlyban csak az utóbbi vethető össze a New Orleans-iakkal, de akkor is tarolt minden mostanában látott koncertet Kirk Windstein és csapata. És amúgy tényleg, ehhez elég lett volna az is, ha csak a The Lasting Dose és a Planets Collide megy le. Ez a két dal akkora sludge metal monolit, amihez a megírásuk óta sem ért fel senki.

És ha már Crowbar, akkor meg kell említenem, hogy soha nem felejtem el, hogy mekkora látvány volt a faltól-falig, ide-oda mozgó embermassza a legendás Kultiplex nagytermében 2005-ben, amikor a csapat belekezdett a buliba. Azóta Kulti nincs, Crowbar van, és még mindig, minden alkalommal libabőr a fellépésük.

Hatebreedből viszont egy percet nem láttam, de Máté Évi legalább lefotózta őket, szóval itt van róluk sok kép:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók