Hirdetés
Hirdetés

A Black Veil Brides lenne a kedvenc zenekarom – Interjú Andy Biersack frontemberrel

A Black Veil Brides zenekar két éven belül másodszor ad koncertet Magyarországon. Az elsőt a tavalyi európai turnéjuk egyik legjobb koncertjének mondták, a másodikat pedig a show-nak, amit a legjobban várnak. Andy Biersack-kal beszélgettünk tavalyi első, és a november 20-ai, második budapesti koncertjükről, ahova a Halestormmal és Mothicával együtt érkeznek.

Ez lesz a második alkalom, hogy Magyarországon játszotok, a tavalyi volt az első. A magyar rajongók nagyon szerencsések, hogy két év alatt két Black Veil Brides-koncertet is kapnak. Habár a 2020-as, elsőnek betervezett koncert elmaradt, miért akkor jöttetek volna először Magyarországra?

Sok tekintetben nem igazán rajtunk múlik, hogy hova megyünk, mi mindig mindenhol szeretnénk játszani, de azelőtt még nem kaptunk ajánlatot, hogy Magyarországra jöjjünk. Aztán végül sajnos meghiúsult a 2020-as elsőnek tervezett fellépésünk, de két évvel később szerencsére mégis játszhattunk Magyarországon. Azt kell mondjam, hogy talán az volt a legjobb koncert a tavalyi európai turnénkból. Nagyon jól éreztük magunkat és hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy visszajöjjünk újra Budapestre zenélni.

Milyen volt az első benyomásotok?

Csodálatos! A magyar emberek hihetetlenek voltak, és mindenki nagyon kedves volt hozzánk. A koncert pedig elképesztően izgalmas volt, szóval szuper lesz ezt újra átélni novemberben.

Az első alkalommal a Budapest Parkban, most pedig a Papp László Budapest Sportarénában fogtok játszani másik két zenekarral.

A Halestorm zenekar velünk lesz az egész európai turnén, végig együtt megyünk mindenhova, több helyszínen pedig a Mothica nevű művésznő zenekara nyitja meg a show-t, szóval igazán különleges lesz, hogy ezekkel a csodás előadókkal léphetünk fel. A Halestorm egyébként egy hihetetlen zenekar, Grammy-díjat is nyertek, nagyon nagy sikerük van az Egyesült Államokban és szerte a világon, úgyhogy már nagyon várjuk, hogy velük játszhassunk.

Amit az eddigi őszi turnédátumotokról lehet tudni, az alapján főleg hétvégén fogtok játszani. A turnék során tudtok egy kis időt tölteni turistaként a különböző országokban?

Sajnos nem gyakran van erre lehetőségünk, mert vannak olyan koncertek, amikor egymás után két nap két külön helyen lépünk fel, és akkor elég szoros a menetrendünk. Szóval reméljük, hogy el tudunk tölteni egy kis időt a meglátogatott városokban, országokban, és meg tudunk nézni néhány látványosságot. Abban most nem vagyok biztos, hogy Magyarországon hány napot fogunk eltölteni, de remélhetőleg egy-két napot pluszban tudunk majd maradni, hogy ellátogassunk pár helyre.

Mik segítenek neked átvészelni az ilyen hosszú turnékat?

Nincs olyan tevékenység, ami nagyon különleges lenne. Próbálok egészséges lenni a turnékon is. Próbálok egészségesen enni és edzeni, amikor van rá időm, mert gyakran nem sok idő jut másra, mint hogy koncertezzünk és próbáljak aludni. Szóval elég nehéz megtalálni az egyensúlyt.

Mi az, ami a legjobban hiányzik a turnén kívüli életedből?

A feleségem és a macskánk. Hiányzik, hogy velük legyek.

A feleséged szokott veled menni a turnéra néha, vagy meglátogat néhány helyszínen?

Néha ellátogat a koncertjeinkre, de ő is előadóművész, és ő maga is turnézik, és nem mindig összeegyeztethető a kettőnk turnéja. Nagyon nehéz, de megoldjuk. Már tizenkét éve együtt vagyunk, és mindig megoldjuk.

Általánosságban jellemző a zenétekre, hogy viszonylag komoly témákat dolgoztok fel. Olyan zenekar vagytok, amilyenre fiatal korotokban nektek is szükségetek lett volna?

Igen, szeretném ezt hinni, hogy mi vagyunk azok, akikre nekünk is szükségünk lett volna, és akikre most szüksége van az embereknek. A Black Veil Brides lenne a kedvenc zenekarom.

Kik voltak azok az előadók, akik inspiráltak, amikor fiatalabb korodban elkezdtél zenélni?

Gyerekkoromban rengeteg bandát hallgattam. A kedvenc előadóm Bruce Springsteen, de nagyon szeretem a Social Distortiont is és nyilván sokan tudják, hogy nagy Kiss- és Mötley Crüe-rajongó voltam.

Vissza tudsz emlékezni arra a pontra, amikor elhatároztad, hogy zenélni szeretnél?

Tizenkét éves koromban láttam Billy Idolt játszani. Az volt az első nagy koncertem, és emlékszem, hogy azt kívántam, bárcsak én is színpadra állhatnék.

A legutóbbi albumotok a The Phantom Tomorrow a világjárvány idején íródott. Terveztétek, hogy abban az időben készítitek el az albumot, vagy a Covid okozta?

Nem terveztük, hogy akkor vesszük fel. Még a világjárvány kitörése előtt elkezdtünk dolgozni az új albumon, aztán nyilvánvalóan változott az ütemtervünk, és aszerint kellett terveznünk a továbbiakat. Ez egyfajta jó volt abban az értelemben, hogy ez egy szörnyű helyzet volt, de volt valami, amin minden nap dolgozhattunk és amibe bele tudtuk fektetni az energiánkat.

Hogyan töltöttétek a világjárványt zenekarként?

Elég szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert páran megbetegedtünk, de nem voltak nagyobb problémák, és mindenki megúszta kisebb rosszulléttel, végül pedig egy remek albumot tudtunk kiadni ennek az időszaknak a végén.

Mit fogtok csinálni a mostani turné után? Terveztek új turnét vagy új lemezt?  

Ha vége lesz az európai turnénak, akkor az új lemezen fogunk dolgozni, de még túl korai lenne beszélni a részletekről, hogy mikor fogunk kijönni vele. Egyelőre még csak néhány dalt írtuk meg, dolgozunk rajtuk, aztán majd meglátjuk.

Már elég régóta úton vagytok. Pontosan mikor indultatok?

Igen, nagyon hosszú turnén vagyunk. 2021 szeptemberében kezdtük el. Azóta tényleg nem álltunk meg, szóval most egy kis szünetet tartunk ezután az európai turné után.

Részletek és jegyek elérhetők a Live Nation honlapján.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,920KedvelőTetszik
3,039KövetőKövetés
3,380FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók