Hirdetés
Hirdetés

A belégzéstől a kínos hallgatásokig – Dalról dalra a Tiansen új albuma, az Emerald

Május elején jelent meg a saját definíciójuk alapján progresszív popmetalt játszó Tiansen második albuma, az Emerald. A 2016-ban a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból alakult zenekar ezúttal is eklektikus, nehezen behatárolható dalokat írt, melyekkel nem csak szórakoztatni szeretnének. Céljuk, hogy gondolatokat is ébresszenek a közönségben szövegeikben olyan személyes vagy társadalmi problémákat is érintenek, melyek befolyásolják életünket, és amikről nem beszélünk eleget.

Hirdetés

Az Emeraldot, melynek lemezbemutató koncertje május 13-án, szombaton lesz az Instant-Fogas Komlexumban, hosszú várakozás előzte meg, hiszen már öt éve jelent meg debütáló Our Weakness, ami nagy sikert aratott a közönség és a szakma körében egyaránt, magasra téve a most megugrandó a lécet a zenekar számára. A friss anyagot most Radó Éden énekesnő, Mihalik Dávid és Bártfai Zsolt gitárosok, Lakatos Miklós basszusgitáros és Süli Tamás dobossal dalról dalra is bemutatja az olvasóknak.

Általában a lemezről

„Az album a mindennapi életünkben jelenlévő mérgező hatásokat vizsgálja, legyen szó depresszióról, toxikus kapcsolatokról, személyes és társadalmi problémákról, vagy a klímaváltozás kihívásairól. Fontos volt számunkra, hogy mélyreható érzelmeket és inspirációkat ébressszünk, melyek olyan utazásra invitálnak bennünket és a hallgatókat, amely során átélhetjük az életünket meghatározó élményeket.

Az Emerald előfutárai az It Matters és az Emeralds of Happiness voltak, melyekhez klip is készült. Ezekkel még a lemezmegjelenés előtt biztosítottunk egy kis ízelítőt, hogy a hallgatók felkészülhessenek, milyen is lesz az anyag, és persze az is fontos, hogy a videók által nyújtott vizualitás tovább erősíti a zenei világunk egyediségét.”

Inhale

Éden: „Az album első dala nem hiába kapta ezt a címet. Úgy érezzük, hogy az elmúlt évek nehézségei után, végre tényleg fellélegeztünk és csak még erősebbek lettünk.”

Poisoned

Éden: „Sokszor érezheti az ember, hogy nagyon jól indul a napja, mégis érhet minket néhány negatív energia ami ránk ragadhat és végül ugyanúgy úgy viselkedünk emberekkel, ahogy velünk tették. Ez egy mindennapi futótűz.”

Dear Future

Éden: „Egy olyan párhuzamos világot fest le ez a dal, amiben megöregszünk. A valóságban sajnos a klimavàltozás miatt elég nagy esély van arra, hogy ez nem történik meg. Remélem nincs igazam.”

Trace Your Lines

Éden: „Egy személy elvesztésènél mindannyiunk fejében ezek a gondolatok cikáznak a gyászidőszakban.”

Ajtók Mögött

Éden: „Az egyetlen magyar nyelvű dal a lemezről azoknak szól, akik a kezükbe veszik az irányítást az életükben, és nem félnek a változástól. Buzdító, egyben reménnyel teli dal.”

Black Clouds

Éden: „Milyen lenne egy napra egy rendkívül depressziós, reményvesztett ember bőrébe bújni és kihúzni a mélyből?”

Zsolti: „Ez volt a kedvenc koncertdalunk, egészen az Emeralds Of Happiness-ig.”

Exhale

Éden: „Ezt az átvezetőnket egyszerűen imádom az elejétől a végéig. Kökényes Dániel (AWS) fejéből pattant ki ez az elképesztő “remix” ami az ‘Emeralds Of Happiness elődalaként is funkcionál.”

Emeralds Of Happiness

Éden: „Ez a dal arra buzdít, hogy ne féljünk kilépni mérgező kapcsolatokból, legyen szó párkapcsolatról, vagy baráti társaságról. Nem leszünk Tőle kevesebbek.”

Zsolti: „Keményebb, letisztultabb dal.”

It Matters

Éden: „Az egyik leglíraibb dalunk az albumról. A gondolat mögötte, hogy töltsünk minél több időt a szeretteinkkel, mert nem tudhatjuk meddig lehetnek velünk. A dalban spirituális képek is megjelennek, amik például egy gyászidőszakban földöntúli jelenségekként észlelünk.”

Zsolti: „Kellett már egy nyugisabb dal a lemezre és a hosszabb koncertekre.”

Awkward Silence (feat. Tari Bálint)

Éden: „Sokunk hajlamos arra, hogy amikor mások kritizálnak minket azért, ahogy viselkedünk, öltözünk, beszélünk, bezárkozunk. Legbelül érezzük azt, hogy igazából nincs velünk semmi baj, és ez teljesen összezavarja az elménket. Fontos, hogy ismerjük magunkat és tegyünk ezért, mert akkor ezek a rosszindulatú kritikák soha nem lesznek hatással az életünkre.”

Zsolti: „A legkísérletezősebb dalunk.”

Dávid: „Az Awkward silence-en agyaltunk a legtöbbet. Ez az utolsó dal, úgy hogy mindent is belepakoltunk, hogy méltó záródala legyen a lemeznek. Így került a képbe Tari Bálint is, aki nagyon jó barátunk már évezredek óta és nagyon imádjuk a sokszínű screamtechnikáit. Nagyon jó volt vele a közös munka és egyből lehozta azt, amit elképzeltünk.”

Az Emerald már elérhető a zenekar online felületein és közösségi oldalain. A lemezbemutató koncert május 13-án lesz az Instantban, ahol a friss szerzeményekkel érkező Tiansen mellett különleges vendégek is színpadra lépnek: vendégük a Phrenia és a Budapesten debütáló MINK lesz, akiktől szintén maradandó élményekre számíthat a közönség.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók