A babaarcú gyilkos újra lesújt – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Az időhurok újra és újra meg-megboldoguló, fel-feltámadó Jessica Rothe nyakára kerül, Sean „Diddy” Combs jóvoltából pedig Notorius B.I.G. is életre kel.

Boldog halálnapot! 2. (Happy Death Day 2 U – 2019 / horror/vígjáték)

A Boldog halálnapot alapsztorija egyediség terén a Süsü főcímzenéjével vetekedett, mégis az utóbbi idők legszerethetőbb horrorvígjátéka volt. (Ráadásul az alkotók javára szól, hogy az arcátlan plágium közepette a szereplők nevesítették az Időtlen időkig című alapvetést.) Ám Tree hiába iktatta ki a sorozatgyilkost, a babaarcú rém visszatér, hogy újra és újra megkérdőjelezze az „egy életem, egy halálom” fordulat igazságtartamát. Mint kiderül, a (para)jelenség egy időhuroknak köszönhető, melyet csak egy sufnituning időgéppel lehet kiiktatni. A Boldog halálnapot 2. tipikus második rész rohamtempóban legyártott forgatókönyvvel, a főhősnőt azonban ezúttal is csak imádni tudjuk. (Netflix)

Biggie: Van egy sztorim (Biggie: I Got A Story To Tell – 2021 / dokumentumfilm)

Mondjuk ki, a hiphop meglehetősen igazságtalan műfaj: sosem az kapja a golyózáport, aki valóban rászolgálna. Notorius B.I.G. legalábbis százmillió tinédzser YouTube-like-ja helyett eme hálátlan módon vált legendává. Hogy ki állt a gyilkosság mögött, az a mai napig rejtély, a csalódott rajongókat legalább annyira kizárhatjuk, mint Jozef Rohacot, azt mindenesetre kijelenthetjük, hogy a rapper bizonyos körökben nem hajhászta a népszerűséget. A Biggie: Van egy sztorim leginkább életéről szól, és kevésbé ismert arcát mutatja be, a dokumentumfilm elkészítésében B.I.G. anyja, Voletta Wallace és barátja, Sean „Diddy” Combs is aktívan részt vett. (Netflix) (És erről még kritikánk is van.)

Parajelenségek: A megjelöltek (Paranormal Activity: The Marked Ones – 2014 / horror)

Törvényszerű, hogy a hétköznapjaikat indokolatlanul dokumentáló tinédzserek előbb-utóbb belebotlanak egy házidémonba, aki hasonlóan hálás a róla készült home videók publikálásáért, mint a Tommy Lee – Pam Anderson házaspár. Ezt a saját bőrén tapasztalja meg a tizenéves Hector is, aki haverjaival nyomozni kezd egy társasházi haláleset ügyében. A szálak egy szektához vezetnek, akik százezres tanfolyamok és auditálás helyett válogatott szimbólumokat mázolnak egymásra. Egy nap pedig Hector is felfedezni véli magán a Jelet, és tarkóján érzi a sátáni Pumukli leheletét. (Netflix)

Diablada – Az ördögök tánca (Diablada – 2020 / dráma/thriller)

A sivatag közepén fekvő porfészekből egymás után tűnnek el a fiatal lányok, a hatóságoknak pedig kisebb dolguk is nagyobb a szieszta közepén. A feldühödött szülők a túlfizetett hivatalnokoktól sem várhatnak túl sok segítséget, annál aktívabbak viszont diszkriminatív megnyilvánulások terén. Végül egy önkéntes igazságosztó lép a tettek mezejére. (HBO GO)

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
876FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés