Hirdetés

„Whaaaat?! No shit.” – A nap, amikor az N.W.A. alapítója tanított zenélni

Maaaan, this shit is sick, ya!

– eddig ilyen és ehhez hasonló mondatokat nagyjából csak filmekben hallottam, de mikor a kanapén ülve Prozak ezzel fordult oda hozzám, miközben az N.W.A.-alapító Arabian Prince mutogatta neki, hogyan is kell használni a Joué eszközét, majd együtt megtanítottak vele a dobgép alapjaira, amire a Public Enemy-alapító Flavor Flav bólogatott, akkor attól függetlenül éreztem, hogy kell nekem egy ilyen, hogy a dobgép alapjain túl az égvilágon semmi zenei tapasztalatom nincs.

Viszont egy véletlen, a korai érkezés, és a megfelelő kanapé véletlenszerű kiválasztása után a Las Vegas-i CES konferencia egyik külön bulijában szó szerint testközelből láttam, hogyan lesznek ezek a zenészek rajongói ennek az eszköznek, amit egy francia cég fejlesztett, és alig pár hónapja elérhető az Amazonon és az oldalukon.

Az eszköz lényege, hogy egy olyan moduláris rendszer, ami egyszerre dobgép, szintetizátor, gitár, zongora és gyakorlatilag bármi, belefér egy hátizsákba, kompatibilis telefonnal, tablettel és baromi egyszerű használni, miközben a lehetőségei száma végtelen. De mivel nem értek én ehhez, ezért leírom, miket emelt ki Arabian Prince például Flavor Flavnek, és ő mire mondta azt, hogy 

Whaaaat?! 

vagy hogy 

No shit. 

Szóval: 

  • Jól néz ki.
  • Van hozzá egy csomó különböző szilikon lap, ezek más és más hangszert vagy eszközt jelenítenek meg. Kicseréli az ember a szilikon lapot, ráteszi a másikat, az eszköz pedig automatikusan átvált. 
  • Van hozzá egy kiválóan használható program, amivel még inkább egyénre lehet szabni a hangzásokat. 
  • Lehet rögzíteni mindent, Arabian Prince írt már rajta dalt, de élőben is nagyon jó. 
  • Több szilikon modul van hozzá, négyzet alakúak is, és akkor egyszerre három különböző eszközt lehet rátenni. 
  • Ha kérsz attól az embertől ott megveszed, akkor kapod a gépet, meg depulátort, fretboardot, és három kisebb modult is, amit egyszerre lehet mindennel használni, de még vannak hozzá lapok. 

A kezdőszett 479 dollár, amúgy, Arabian Prince szerint tényleg jó, ő ami szar, azzal nem foglalkozik.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,937KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,680FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk