Hirdetés
Hirdetés

“Örülni akarok minden percnek” – Németh Alajos az eredeti felállású Dinamit májusi koncertjéről

dinamit_lojzi_3.jpg

Tele a világ a reunion, jubileumi, életmű és búcsúkoncertek hírével. Ez alól a magyar zenészek sem vonják ki magukat. Ki ilyen, ki olyan évfordulót ünnepel, és ennek folyamatosan hangot is ad. De mi van az olyan esetben, amikor egy stabilan regnáló zenekar, nevezetesen a Dinamit gondol egy merészet, és a jelenlegi aktív formációt nem félreállítva, viszont az eredeti tagságot is csatarendbe hívva ünnepel? Erre a kérdésre ad választ a május 24-ei koncert. (Fotó: Bratincsák Péter // Photopium)

A Barba Negra közönsége előtt sem ismeretlen a gyermekkorában egyszerűen szupergruppnak titulált – nem ok nélkül – Dinamit zenekar, hiszen nem is oly’ régen közel teltházas koncertet adtak a budapesti klubban. Németh Gábor zenekarvezető pedig arról nyilatkozott 2018. végén, hogy nem kisebb fába vágja fejszéjét, mint egy koncert erejéig a TRACK-ben hívja össze azt a felállást, ami bizony 37 éve nem muzsikált együtt. Vikidál Gyula, Papp Gyula, Szűcs Antal Gábor és Németh Gábor melett az öccs, a Bikini oszlopos tagjaként jól ismert Németh Alajos is színpadra áll május 24-én egy olyan koncerten, ami nem akar nosztalgia lenni, és még csak nem is káposzta felmelegítése, egyszerűen – ha már van apropó – a zenéről akar szólni.

Katartikus, és döbbenetes most visszahallgatni a közel 38 éves felvételeket. Amikor az ember alkotói időszakában, a dalok, a lemez születésekor hallja, nem tudatosul benne, hogy micsoda erő, milyen dinamikák munkálkodnak körülötte. Most, hogy újra hallgatom a dalokat, újra tanulom és fejtegetem a dalszerkezeteket, jövök rá, hogy micsoda őserő volt akkor a Dinamitban. Az, hogy Gyula hogyan tudta megszólaltatni, élettel megtölteni a szövegeket, szinte felfoghatatlan.

Így mesélt a koncertre felkészítő első próba után Lojzi a régmúltat és a jelent összevetve. Mert a hír igaz, megkezdődtek a zenekai próbák, így nem csak az ottoni elmélkedésé ezekben a napokban, hetekben a főszerep. 

Arról pedig, hogy mi az elvárás, és a hűséges közönség mire számíthat, így nyilatkozott a basszusgitáros:

A májusi koncerttel a legfontosabb elvárásom, hogy nem munkaként szeretném megélni. Játszani és örülni akarok minden percnek, amit ezek a remek emberek, dalok, és nem utolsó sorban a hűséges közönségünkkel tettünk örök értékké. Megérdemeljük mindannyian, hogy egy remek esténk legyen, és mint mindig, most is olyan energiákkal kell jelen lennünk, mintha ez az utolsó lenne.

Hogy ez valóban az utolsó-e, arról nem szólnak a hírek, és talán nem is érdemes foglalkozni a kérdéssel. Ami egészen biztos, hogy mindazoknak, akik élték a nyolcvanas évek elejének magyar rockzenéjét, kötelező beírnia a naptárába május 24.-ét. 

További információk a koncert Facebook-eseményén

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló