Hirdetés
Hirdetés

„Ez a zene szabadstrandja” – DJ Titusz és Likó Marcell klippremierje

chip_chip_chokas_csopak_press_1.jpeg

A Chip Chip Chokas a Carbonfools és a Belga sokoldalú, mániákus DJ-jének-zeneszerzőjének, Titusznak amolyan „side-projektje” amelybe folyamatosan izgalmas, nagy neveket invitál, most éppen Likó Marcell a Vad Fruttik énekese volt a soros: ő foglalja össze milyen is a Balaton egy ilyen pandémiás nyáron. Klippremier.

A dal címe Csopak, de persze bárhol játszódhatna a klip, hiszen pontosan ismerjük mindannyian, hogy milyen is, amikor itthon elindulunk egy picit lazítani. Ismerjük a tájakat, az ízeket, a hangulatokat. „Kicsit tikkadt, kicsit másnapos a dal, amely tavaly már majdnem megjelent, de annyit tököltünk vele, hogy kifutottunk a nyárból. Majd most megint addig finomítottuk, amíg július közepén lettünk kész vele” – mondja DJ Titusz. „A Chip Chip Chokads egyébként is egy búvópatak-projektem, így szerencse, hogy sosem kellett kapkodnom vele” – teszi hozzá. 

Mint az köztudott, Titusz megszállott gyűjtője a vintage zenei elektronikának, épít és modifikál hangszereket, ezért ebben a projektben is előtérbe kerülnek a régi dobgépek, Casio szintetizátorok és mindenféle házikészítésű zajkeltő eszközök. A „Circuit Bending” vagyis a játékszintik, dobgépek és kütyük átalakítása ma már amolyan mozgalomnak mondható: a ’60-as évek végén kezdődött, de igazán csak az internet elterjedése után lett igazi közkincs. „A Chokas igazi DIY-projekt, saját gyártású, modifikált és chiptunigolt hangszerekkel készülnek az alapok és a klipeket sem profi stábokkal forgatjuk, hanem itthon barkácsolom össze őket vagy néhány ráérő haverral felveszünk ezt-azt és azokat vágom össze. Ez a zene szabadstrandja. Elkészítek néhány vázlatot és felhívom a zenész haverokat, hogy hallgassák meg és ha tetszik valamelyik írjanak hozzá dalszöveget, aztán összegyúrjuk a dolgot. Azért jó ez a projekt, mert itt nincsenek határidők és mindenki kiszakadhat egy kicsit a megszokott zenekari korlátai közül, a Chokasba bármi beleférhet.”

Mint megtudtuk, értik az új album is. A Chip Chip Chokas első nagylemeze még 2009-ben jelent meg Chip Rock Hungary címmel, amelyen Bérczesi Robi , Beck Zoli, Varga Zsuzsa, Lovasi András, Kardos H. János, Vécsi Tibor, Ligeti Gyuri, Fehér Balázs, Csongor Bálint, Kőnigh Péter, Sickratman, Portásfej, Még5, Bauxit, Tokyo, Mező Misi és Márkos Albert közreműködtek egy-egy dalban. Az azóta eltelt hosszú időszakban is jelentek meg újabb Choka-produktumok, amelyben közreműködtek a Bohemian Betyars-os srácok, Pálinkás Tamás, Senior Hal vagy éppen Hajós D. Kristóf az Unbending Trees-ból. Szóval Titusz azt mondja, hogy lassan összejön egy új nagylemeznyi anyag, ami hamarosan meg is jelenik.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,602KedvelőTetszik
2,962KövetőKövetés
1,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók