Hirdetés

999 lépés – Premieren a Neonhal új videója

A Neonhal Magyarország egyetlen Christ N’ Roll zenekara. A zenekar célja rámutatni arra, hogy a nézeteink különbözősége ellenére mindannyian egy csónakban evezünk. A Neonhal gondolatiságának bármi is az alapja, lényege a sötétségen átvilágító fény, ezt szimbolizálja a zenekar logója is. A zenekar szerint a rockzenéhez sokan negatív absztrakciókat társíthatnak, de ez a műfaj a lázadók zenéje volt a kezdetektől sokáig. A Neonhal is lázadásra használja, demonstrálva, hogy szemben állnak az uniformizáló tömegkultúrával és az elértéktelenedő emberi kapcsolatokkal, hitet téve a szeretet mellett. A zenekarnak most jelenik meg az új klipje, amiről ezt mondja Nagy Tamás énekes-gitáros:

A 999 lépés dal szövegét a velünk folyamatosan közösséget kereső Isten képe ihlette. Egyre közelebb és közelebb ér hozzánk, de az utolsó, a döntő lépés Vele kapcsolatban rajtunk áll. Ennek a helyzetnek egyfajta parafrázisa a klipben végigfutó, erősen stilizált sztoriszál. Jön a biciklis fazon, s a vele találkozó, addig álarcot viselő emberek felfedik arcukat. Így adod át addigi életed, vagy ha úgy tetszik, bűneid Istennek.

Amikor ezt a dalt írtam, szerintem épp sok Courtney Barnettet hallgattam, akit nagyon bírok. Nem hiszem, hogy a kész dal ismeretében egyértelműen kimutatható a hatás, ez egy jó értelemben retrós rock and roll lett, a többiek által felturbózva vokálokkal, szólókkal, tapssal a dobkiállásban.

Keveházi Tamás gitáros hozzáteszi:

A dal első demóját 2019. július 29-én vettük fel, és bár sokat finomodott a végső állapotig, de sok lényeges elem ott volt már abban a változatban is, például egy jó kis dallamos, félperces gitárdallam.

A dobokat a debreceni MMP stúdióban vették fel Szilágyi István vezetésével (többek között itt készülnek a Kowalsky meg a Vega lemezei is), a gitár-, ének- és vokálsávokat pedig a zenekar próbahelyén rögzítették, Csatlós Pál produceri irányításával.

A klipről ezt mondja Nagy Tamás:

A „zenekar játszik” részeket a Debreceni Egyetemi Színház (Desz24) apró színpadán rögzítettük, ezúttal is állandó társunkkal, a Browhandfilm alapítójával, Varga Tamással. A forgatás alatti hangulat visszaköszön a kész klipben. Igaz, hogy előre rögzített zenére játszottunk, de sok-sok hónapos próbahelyi és stúdióbeli lét után volt némi koncerthangulata az egésznek. Teljesen bezsongtunk.

A klip:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,458KedvelőTetszik
2,899KövetőKövetés
1,060FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk