Hirdetés

7 utolsó pillanatos ajándék azoknak, akik elfelejtették a karácsonyt

Minden évben előfordul karácsonykor, hogy valaki kimarad, és elfelejtődik az ajándéka, vagy hogy idő és/vagy ötlet hiányában valaki túl későn próbál ajándékot vásárolni, esetleg semmi kedve tömegbe menni, és valami haszontalan hülyeséget vásárolni. Nekik gyűjtjük össze idén is azokat az ajándékokat, amelyekhez nem kell várni a futárszolgálatokra, ki se kell mozdulni otthonról, pár kattintással le is lehet tudni az egészet, és nagy valószínűséggel az ajándékozott is örülni fog.

Netflix, Apple, Spotify, HBO Go előfizetés és ajándékkártyák

Ezekkel nem lehet melléfogni. Ha valakinek egyébként is van, akkor legalább megspórol néhány hónapnyi előfizetési díjat, ha meg nincs, akkor legalább január-februárban, mikor úgy is hideg van, és sokaknak nincs kezdve kimozdulni otthonról. Ilyen szolgáltatás elérhető például a Netflixnél míg az Apple több típusú ajándékkártyát is árul, így ott észnél kell lenni, hogy a megfelelőt válassza, hiszen nem mindegy, hogy az Apple Store-ban igen, de az iTunes Music Store-ban vagy az App Store-ban nem beváltható ajándékkártyát vásárol-e valaki, vagy éppen fordítva. Lehetőség van arra is, hogy alkalmazást, zenét vagy filmet ajándékozzon valaki. A Spotify ajándékkártyái leginkább külföldön népszerűek, online vásárlásra nincs lehetőség, csak ha az ajándékozottal együtt intézi valaki az előfizetést. De legalább az első három hónap ingyen van, persze azoknak, akik eddig nem éltek ezzel az ajánlattal, utána pedig addig vonja a díjat az ajándékozó számlájáról, amíg le nem állítja az utalásokat. Hasonló a helyzet az HBO GO-val is.

Steam, Play Station, Xbox ajándékkártya

Ha valaki inkább játszani szeret, akkor érdemesebb ebben a témában keresgélni ajándékkártyákat. Ehhez azonban kell egy kis háttérinfó is, mert nem mindegy hogy konzolon vagy inkább PC-n játszik, és az sem, hogy PlayStation, Xbox vagy éppen Nintendo játékokra fáj a foga. Bizonytalanság esetén egyébként érdemesebb általánosabb megoldásban gondolkozni, és például Emag, Alza, MediaMarkt vagy iPon ajándékkártyát vásárolni, hogy akár kiegészítőt is vásárolhasson magának, ha nem egy új játékra, sokkal inkább egy gaming fülhallgatóra vagy új billentyűzetre van inkább szüksége. Ez egyébként PC-gamereknek is jó megoldás lehet ha nem vagyunk biztosak abban, hogy Steam vagy valamilyen más ajándékkártyát kellene vásárolni.

Ajándékkártya

Ha ez az egész túl macerásnak tűnik vagy csak annyit legalább lehet tudni, hogy az ajándékozott éppen lakást újít fel, valami elektronikai cikket venne, vagy a ruhákat szereti, akkor érdemes szétnézni a nagyobb webáruházak ajándékkártya szekciójában, a legtöbbnél digitálisan is elérhető, vagyis akár karácsony napján is meg lehet venni.

Élethosszig tartó tanulás

Tanulni tulajdonképpen szórakoztató dolog, ha olyat tanul valaki, ami tényleg érdekli. És szerencsére egyre több olyan képzés van, ahol akár online is el lehet sajátítani a tananyagot. A választék pedig az olyan klasszikusaktól, mint a nyelvek, csempézés, fotózás vagy rajzolás, az egészen extrém tananyagokig terjedhetnek, mint hogy a Metallica oktatja a siker titkát. És egyre több olyan oldal van, ahol még csak azt sem kell kiválasztani, hogy milyen oktatást szán valaki a másiknak, elég csak bármilyen tanfolyamra beváltható vouchert vásárolni, vagy havidíjas megoldást választani. Ilyen oldalak például a Masterclass, a Coursera vagy éppen a Domestica, de hazai, magyar nyelvű kurzusokat is lehet találni az interneten.

Személyes üzenet

Nem feltétlenül érdemes az utolsó pillanatig várni vele, mert normális esetben a másik félnek is kell egy kis időt hagyni, de lehetőség van arra, hogy ismert emberek köszöntsenek valakit egy személyes üzenettel. A Cameo oldalán lehet válogatni a kedvencek között, átutalni a pénzt, majd várni a videót, ahogy például Max Cavalera, Dave Mustaine, Gary Holt vagy Mikkey Dee személyesen köszönt fel valakit.

Tárhelyek és szoftverek

Szintén gyorsan megvan, és hasznos lehet egy Microsoft 365 előfizetés, Apple One vagy Google One egy évre. Sőt, lehet akár családi csomagot is vásárolni, ami még árban is kedvezőbb, és egyszerre több családtagnak is le lehet tudni az ajándékot.

Koncertjegy és egyéb élmények

Legyen szó koncertről, étteremről, valamilyen aktivitásról, a közös bennük az, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan meg lehet szerezni őket online, a részletek kidolgozása pedig úgyis később esedékes. 2022-ben a jelenlegi helyzet szerint egy rakás olyan koncert lesz, amiről kár lenne lemaradni, így kézenfekvő választás egy koncertjegy. Már ha tudja valaki, hogy a másik milyen koncertre menne, és mire vette már meg a jegyét. Ha ez nem egyértelmű, akkor marad ebben a témakörben is az utalvány, lehet ilyet venni például a Budapest Parkba.  De szét lehet nézni a kedvenc éttermek között, mert ott is sokan készültek karácsonyra online utalványokkal is, vagy valamilyen élményt is ki lehet előre fizetni, aztán majd a pontos időpontot elég később egyeztetni.

Ha pedig tényleg minden kötél szakad, akkor meg is érdemli bárki, a kézzel készített vezeklőkártyákat olyan fogadalmakkal, mint a takarítás, mosogatás, vasalás, kimenő, és egyéb olyan dolgok, amiket a másik fél benyújthat, mikor a kedve tartja.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk