Hirdetés

5,5 millió forintért kelt el egy régi, zenekaros póló

A Sotheby’s aukciósház egy olyan árverést tartott, ahol kifejezetten Grateful Dead-relikviákat lehetett beszerezni. Voltak gitárok, hangcuccok, a zenekar által viselt ruhák és más emléktárgyak.

A már említett, és a képen látható póló 1967-es, az egyik első Grateful Dead merch termék, ezért meg is kérték az árát, egészen pontosan 17 640 dollárért, azaz nagyjából 5,5 millió forintért kelt el. Ezzel ez lett a legdrágább zenekaros póló, megelőzve egy 1979-es Led Zeppelin-pólót, amiért tízezer dollárt adott valaki 2011-ben az Ebayen.

A rekord áron elkelt pólót Allan “Gut” Terk tervezte, akit amellett, hogy a Hells Angel motorosbanda tagja volt, pszichedelikus alkotásairól is sokan ismerték. Az ő műve volt a Merry Pranksters zenekar Furthur busza, illetve az Acid Test Graduation posztere is az ő munkája.

Az aukció nyertese, Bo Bushnell az adók és költségek után összesen 19 315 dollárt, azaz nagyjából hatmillió forintot fizetett a pólóért. Bushnell üzemelteti az Outlaw Archive nevű Instagram-oldalt, ami az 1960-as évek motorosbandáinak emlékét szeretné őrizni. Az aukció után azt írta, hogy ezzel Gut “Terk” emléke előtt tisztelegnek.

Egyébként a mostani aukción gazdára talált egy Steal Your Face póló is a zenekartól, azt 15 120 dollárért lehetett megvenni. Arról nincs infó, hogy a pólókat az aukció előtt kimosták-e.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Outlaw Archive (@outlawarchive)

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk