Hirdetés

51 év után ad ki új lemezt az MC5, dalrészlet is van Tom Morellóval

Az 1963-ban alakult MC5 összesen három lemezt adott ki, mielőtt 1972-ben feloszlott volna. A detroiti zenekar azóta hol nem működött, hol összeállt, de lemezről soha nem volt szó, csak koncertekről. Legutóbb 2018-ban toltak le egy sztárzenészekkel telepakolt turnét MC50 név alatt, ami a Kick Out the Jams című klasszikus lemezüket hivatott ünnepelni, és ezt amúgy Budapesten is megtették akkor.

Wayne Kramer gitáros-zenekarvezető viszont most úgy döntött, még egy lemezt kiad a punk egyik előfutárának is tartott csapat, egy rakás neves vendég közreműködésével. A lemez októberben jelenik majd meg, és az már biztos, hogy Tom Morello Rage Against The Machine-gitáros játszik rajta:

Ebben a dalban amúgy Kramer és Morello Don Was-zal, az énekes Brad Brooksszal és Abe Laboriel Jr-ral zenél együtt. A lemezhez kapcsolódó turnéfelállás egyébként így néz ki: Kramer, Brooks, Stephen Perkins dobos (Jane’s Addiction), Vicki Randle basszusgitáros (Mavis Staples) és Stevie Salas gitáros (David Bowie).

Az albumon az eredeti MC5-dobos, Dennis „Machine Gun” Thompson is közreműködik két dalban, a producere pedig az a Bob Ezrin lesz, aki például a Pink Floyd The Wall lemezén is dolgozott.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk