Hirdetés

45 milliárd forintnyi bónuszt kap a Universal Music elnöke

Mivel a Universal Music Group részvényei több mint harmadával emelkedtek a tőzsdei bevezetésük után, a vállalat elnöke, Sir Lucian Grainge közel 150 millió dolláros, azaz úgy 45 milliárd forintos jutalmat tudhat magáénak.

A tőzsdére vonuláskor a Universal anyavállalata, a Vivendi részvényenként 18,5 eurós árat és 33,5 milliárd eurós piaci kapitalizációt határozott meg. A világ legnagyobb zenei társaságának a részvényei több mint 35 százalékkal, 25 euróra emelkedtek a kezdeti értékesítés során, így a társaság piaci értéke mostanra meghaladja a 45 milliárd eurót. A JP Morgan Cazenove elemzői szerint a streaming boom jelenleg szinte minden befektető számára egy kötelező elem, ennek is köszönhető a Universal tőzsdei sikere.

Grainge nemcsak a zeneipar, de a történelem egyik legnagyobb bónuszkifizetése előtt áll. Úgy tudni, hogy a 150 millió dolláros kifizetés mellé még jár neki egy 40 milliós összeg is, amiért nyélbe ütötte a Universal részvényeinek 10 százalékáról szóló üzletet a Tencent technológiai csoporttal. Tavaly ugyancsak kapott 50 millió eurós bónuszt.

A Universal Music elnökét 2016-ban ütötték lovaggá, és már saját csillaga is van Hollywoodban a Hírességek sétányán. Tavaly azzal került be a hírekbe, hogy februárban fényűző bulim ünnepelte a 60. születésnapján, ahol elkapta a covid-fertőzést, és kis híján belehalt.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk