Hirdetés

400 eurót kapnak a spanyol fiatalok, amit kultúrára lehet költeni

Minden olyan spanyol állampolgár, aki 2022-ben tölti be a 18. életévét, 400 eurós, azaz nagyjából 150 ezer forintos vouchert kap, amit kultúrára költhet. Ezzel szeretné az állam újraindítani és újraépíteni a szektort.

Most hagyták jóvá az országban az Ifjúsági Kulturális Bónuszt azzal a céllal, hogy a világjárvány után új kulturális fogyasztási szokásokat alakítsanak ki a fiatalok körében. Az érintett fiataloknak egy évük van arra, hogy elköltsék a támogatást.

Maximum 200 eurót költhetnek olyan élő eseményekre, mint a koncertek vagy a fesztiválok, 100 eurót fizikai kulturális termékekre, és 100 eurót online vagy digitális tartalmakra.

A program júniusban indul. A hivatalos közlemény szerint a cél az, hogy “elősegítse a fiatalok egyetemes és változatos hozzáférését a kultúrához, új kulturális fogyasztási szokásokat generáljon és erősítse a meglévőket, új közönséget teremtsen, ösztönözze a keresletet és csökkentse a világjárvány különböző kulturális ágazatokra gyakorolt ​​negatív hatását”. Vagyis összefoglalva azt szeretnék elérni, hogy a kulturális termékek fogyasztása meghozza a fiatalok kedvét, hogy később is rendszeresen fogyasszanak kulturális tartalmakat.

Úgy tudni, nagyjából 500 ezer ember jogosult a támogatásra, amit tilos bikaviadalra, divatra, sportra, gasztronómiára vagy írószerekre költeni. Úgy tudni, hasonló programok indulnak hamarosan Franciaországban és Olaszországban is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,928KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk