Hirdetés

226 előadó, 800 program, 50 helyszín – számokban az Egyfeszt, Erdély legfiatalabb fesztiválja

Az Egyfeszt összművészeti fesztivál második kiadása a kitűzött célok mindegyikét megugrotta: a hagyomány, a kultúra, a gasztronómia, a turizmus és a zene ötvözetéből Gyergyószéken négy felejthetetlen napot hoztak létre a szervezők, fellépők, támogatók és a közönség, együtt, augusztus 4-7. között.

A színpadokon 226 előadót látott vendégül a fesztivál a négy nap alatt, a koncertekhez, irodalmi estekhez remek gasztronómiai kínálat és kalandprogramok társultak, amin előszeretettel vett részt a helyszínre látogató többezer látogató. A legnépszerűbb program a Wellhello és Gipsy Kings koncertje volt, de sokan látogattak el a Hobó-estre, a Carson Cómára, vagy a Parno Grasztra is és a helyi Figura Társulat “Egy popfesztivál” előadásán is telt ház volt.

A legtöbb látogató szombaton, illetve vasárnap este kereste fel a fesztivál valamelyik helyszínét.

A tavalyihoz képest Világzene színpaddal, Gyerekudvarral és Játékudvarral bővült a fesztivál. Az új helyszínek látogatottsága pedig megerősítette a szervezőket abban, hogy valóban hiánypótló programok kerültek be a repertoárba.

Nagyot szóltak a koncertek

A Gipsy Kings olyan műfajt hozott, ami teljesen újként hathatott a térségnek, viszont kicsitől nagyig mindenki elhozta a tánccipőt, a Wellhello odacsapott, így „apu megvette a várost”. Hobo és zenekara, a Parno Graszt és a Csík Zenekar is felejthetetlen élményekkel gazdagított, de ne feledkezzünk meg a Carson Coma-ról, Paár Julcsiról, a Sárik Péter Trióról és Falusi Mariannról, valamint a helyi bandákról sem, hisz a No Sugar ismét felszántotta a színpadot, a 4S Street pedig lelki útravalót is adott a közönségnek.

Minden zökkenőmentesen zajlott, ebben az In Time is segített

Bár volt egy-egy program, ami külső okokból elmaradt, összességében minden zökkenőmentesen zajlott és a meghirdetett események 95%-át megtartották. A fesztivál digitális műsorfüzetének szerepét az In Time telefonos alkalmazás töltötte be, amely megkönnyítette a tájékozódást.

Élt a város, megmozdult a térség

Jó volt megtapasztalni, hogy Gyergyószék igenis fel tud emelkedni ha akar: Gyergyószentmiklós, Gyergyóalfalu, Gyergyócsomafalva, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy és Borszék önkormányzata is csatlakozott, a fesztivál egésze pedig ennek az összefogásnak köszönhetően állt össze.

A szervezők köszönettel tartoznak a következő kiemelt támogatóknak: MOL, Magyar Turisztikai Ügynökség, Petőfi Kulturális Ügynökség, Hagyományok Háza és az Erdélyi Hagyományok Háza. Köszönik továbbá minden cégnek, magánszemélynek és médiapartnernek, hogy segítették a második Egyfesztet.

„Az Egyfeszt kigondolásakor csak álmot kergettünk, bízva abban, hogy legalább egy töredéke valahogy megvalósulhat. Most pedig elhúztuk a függönyt a második felvonás után, és nem győzzük megfogalmazni a megannyi köszönetet!” – írják a szervezők

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,321KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk