Hirdetés
Hirdetés

21st Century Shock – Új dal Ziskó Olivér decemberben megjelenő dupla albumáról

Új dallal jelentkezett Ziskó Olivér, a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb dobosa, akit ugyanúgy ismerhetnek az underground metal stílusok iránt elkötelezett zenehallgatók, mint azok, akik jártak az Anima Sound System koncertjein az utóbbi időben. A most debütáló szerzemény az idén megjelenő Global Warning című album újabb előhírnöke.

Hirdetés

Olivér így beszélt az albumról, és a megjelenés várható körülményeiről:

„Előzetes terveim szerint már 2020-ban megjelent volna a Global Warning, de ezt aztán különböző teendők és egyéb történések sorozata írta felül, mint a covid, a különböző mások számára készülő stúdiómunkák, koncertek, céges és családi teendők, és videószerkesztő kollégám és barátom, Tóth Tomi sajnálatos halála. A kész mixek már lassan egy teljes éve a számítógépemen pihennek a maradék videoklipekkel együtt, szóval most itt az ideje, hogy bejelentsük, december elsején végre megjelenik a lemez. 

Forray Tomi és a Metal.hu vállalta be azt a nyűgöt, amivel egy kísérletezős, se nem metal, se nem jazz, se nem elektronikus underground zenei kiadvány jár. Elsőre persze furcsa lehet, hogy egy metálzenei kiadó gondoz egy ilyen lemezt – bár a dobhangzás eléggé fémes lett, és egy-két dalba azért tettünk torzított gitárral előadott riffeket -, de mivel valószínűleg többen ismernek metal zenekarok kapcsán, ez szerintem jót is tesz majd a dolognak.

Az említett időpontban először fizikai hanghordozón jönnek ki a dalok, a digitális megjelenést 2023 februárjában várható. A digipack CD borítóképét Havancsák Gyula készítette, a borító több része egy 16 oldalas booklettel, gyönyörű dizájnnal Kocsis Péter munkája. Később viszont nagyon szeretnék egy limitált dupla vinyl megjelenést is, jelenleg is egyeztetünk több erre specializált kiadóval, de ebből várhatóan tavasszal lehet valami, ha mindenki – Isten, illetve az alapanyagok ára, a fűtési szezon és a növekrő rezsi is – úgy akarja.”  

A most debütáló, 21st Century Shock című dalt Olivér így mutatta be:

„Ez a szám zeneileg egy Shock-A-Diddle nevű dob rudimentre, köznapi szóhasználattal kézrendre épül, ami egyike a kedvenceimnek a 21st Century Hybrid Rudiment-ek közül. Innen és a koncert vizuális anyagának témájából jött a cím. Ez egy elég komplex motívum, amit önmagában sem egyszerű eljátszani, ha bele akarjuk építeni egy dob groove-ba. A dal első felében ritmikailag lényegében mindössze ennyiről van szó. A zene viszont építkezik, kicsit felkavaró módon, pont úgy, ahogyan a címből már lehet erre következtetni. Számomra igazán a második perctől válik érdekessé a dal dobjáték szempontjából, itt van egy szólóblokk, fix zenei részekkel, unisonókkal, illetve egy rész, amiben Shock-A-Diddle és ’félbevágott’ Swiss Army Triplet-ekkel improvizálok.”  

A videóban látható mozgó kamera képeit Tóth Tamás rögzítette, az audio mix és mastering Scheer Viktor munkája. Olivér tervei szerint a dalok később vizuális anyaggal együtt is fel lesznek töltve a Youtube-ra, így egyben is hallgatható és nézhető lesz teljes lemez. A Global Warning megjelenése előtt újabb dalok közzététele is várható.

A lemez már előrendelhető a Metal.hu webáruházából! További információk Ziskó Olivér Facebook-oldalán! Korábbi interjúnkat itt olvashatod

Fotó: Horváth Georgina

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,987KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók