Hirdetés

21 év után leáll az iPod gyártásával az Apple

Többé-kevésbé bejelentette az Apple, hogy véget ért az iPod gyártása. Ezt azért írjuk így, mert konkrétan ezt nem mondták ki, de közleményükben, amelyet az iPod évfordulójára adtak ki, azt írják, hogy az eszköz DNS-e tovább él több Apple termékben. És azt is írták, hogy az iPod Touch a “készletek erejéig” lesz elérhető.

Az iPod-t 2001-ben mutatta be az Apple, ez volt az első olyan MP3 lejátszó, ami ezer dalt tudott tárolni. Fénykorában az iPod széria több taggal is büszkélkedhetett, volt belőle Mini, Nano és Shuffle is a Touch mellett. 2011-re az Apple magáénak tudhatta az MP3-lejátszók globális piacának 70 százalékát. A zeneipar pedig egyszerre gyűlölte és próbált alkalmazkodni a megváltozott zenefogyasztási szokásokhoz.

A Nano és a Shuffle modelleket 2017-ben vezették ki a piacról, de szakértők már akkor úgy találták, hogy hamarosan az egész MP3-lejátszó piac úgyis beköltözik az okostelefonokba. Később a Touch is egyre jobban emlékeztetett egy telefonra, lehetett zenét hallgatni, fényképezni, e-maileket írni és videóhívásokat kezdeményezni.

Az iPodokról a huszadik évfordulójuk alkalmából írtunk hosszabban.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után az eMAG-Extreme Digital összegyűjtötte, hogyan alakult az iPodok piaca. Ebből kiderül, hogy a 2012-ben vásárolták a legtöbb iPod zenelejátszót, azóta folyamatosan csökkent az érdeklődés. És hogy mennyire átalakult a piac, az abból is látszik, hogy ma már a legolcsóbb iPhone modellből (iPhone SE 2020) éves szinten rendelnek annyit tőlük, mint amennyi iPodot közel tíz év alatt eladtak.

20 éves lett az iPod, ami az egész zeneipart megváltoztatta

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk