Hirdetés

2020 – A Freakin’ Disco új EP-je dalról dalra

Ötszámos új kislemezzel jött ki 2020-ban a Freakin’ Disco. A 2020 megidézi az élő zene erejét, mély basszusokkal pörgeti fel az év végét. A zenekar új EP-jén három vadonatúj szám és kettő saját remix szerepel.

Hirdetés

Őrületig fokozódó techno csapatás és elmélyült dallamok – ezek váltakoznak a Freakin’ Disco 2020 című új kislemezén. Az EP címe nem 2020 furcsaságaira vagy nehézségeire utal, hanem sokkal inkább arról szól, hogy a zenekar visszaidézze a koncertek spontánságát és szabadságát. Az öt számból hármat a tavaly év végi látványos vizuálokkal is megspékelt trafós koncertjükön játszottak először élőben. Emellett az NKA támogatásával megjelenő 2020-ra két remix is felkerült a This Time című számhoz, melyeket tavasszal a csapat Bandcamp-oldalán mutattak be.

A 2020 EP-ről Szabó Sipos Ágoston, a zenekar dobosa mesélt:

„Egy olyan évben, amikor nagyon kevés lehetőség volt játszani, és iszonyatosan hiányzott a koncertezés nekünk is meg a közönségnek is, visszaidézzük, hogy milyen volt személyesen találkozni a Trafóban 2019 végén. Az élő zene erejét nem szabad elfelejtenünk! Ráadásul ez a három szám ebben a verzióban lesz először meghallgatható. Persze azért nem árt néha elmélyülni saját magunkban, újraértelmezni egy-két dolgot. Andris és Gábor csinált két teljesen eltérő megközelítésű remixet ugyanarra a számra. Szóval három Trafós live, meg két This Time remix. Viszlát 2020!”

És bár koncertekből hiány volt idén, a zenekar körül egyáltalán nem állt le az élet. A csapat Steve Dub producerrel – aki korábban a The Chemical Brothers-zel, a The Prodigy-vel és az UNKLE-el is együttműködött – dolgoznak jövőre megjelenő új zenén. Emellett Keresztes Gábor filmzenéje is ott lehet az Oscar-gálán, ugyanis ő szerezte a Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlétre zenéjét.

És akkor most jöjjenek a 2020 dalai egyesével:

Csizmás András:

Emlékszem, amikor úton a Malom fesztiválra, a határ előtt Gabi mutatott egy szám kezdeményt. Egy masszív techno alap volt, amibe néha becsapott egy pofátlanul nagy clap, óriás reverbbel. Már akkor nagyon megfogott a dal ereje. Később elkezdtünk közösen dolgozni rajta, jött hozzá gitár, dob, szintik, sok színezés meg vokál, aminek a dallamossága nem annyira jellemző ránk, de ebben az esetben mindannyian ráéreztünk. Ja, meg a techno fricska, hogy néhány része 5/4-ben van. Amúgy Malom fesztről hazafelé 7 óra alatt sikerült megtenni a határ előtti egy km-es szakaszt, mert valamiért be volt állva, de legalább volt időnk agyalni a számon. Ez most egy live verzió belőle, ami a decemberi trafós koncertünkön debütált.

Komjáti Áron:

A Fox az Eat the Dream és a Wolf tulajdonképpen egy nagy ív. A Fox-on dolgozva idővel mindnyájunkban egyértelművé vált a gondolat, hogy a szám gondos megszerkesztettsége egy ponton iszonyatosan kívánja, hogy elengedjük az addig visszatartott lovakat. Így hát ráeresztettük magunkat, jöttek az ötletek és viszonylag gyorsan, néhány próba alatt megszületett a Wolf strukturája. Az Eat the Dream mély gondolatisága után váratlanul pofáncsap, majd egy perc arcletépős csapatás után hirtelen két szintet visszalép és a kimért minimál technót újra építve szépen lassan megint a teljes őrületig emelkedik. Ennek a dalnak is a Trafóban volt az ősbemutatója.

This Time – A This Time eredetileg a zenekar National Jazz Fuckers című lemezén hallható, tavasszal azonban két saját remixet is készített hozzá a zenekar.

Keresztes Gábor:

Először ez nem egy remixnek indult, hanem azzal kísérleteztem, hogy hogyan lehetne újragondolni, amit élőben játszunk a zenekarral. De aztán túlságosan eltávolodtam az eredetitől. És ha már így alakult, akkor megfuttattam a ‘This Time’-ot a saját univerzumomban.

Csizmás András:

Olyan remixet akartam csinálni, ami messze megy az eredetitől. Jól esett olyan zenét írni, ami kiszakít a megszokott mederből és ráállít valami teljesen másra, amibe bele lehet feledkezni. Miközben csináltam egészen el tudtam felejteni a körülöttem zajló eseményeket. Kívánom, hogy ez a hallgatóval is megtörténjen.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,784KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk