188 millióra nőtt a Spotify előfizetőinek száma

Az év döcögősre sikeredett második negyedévétől függetlenül újabb mérföldkövet tudhat maga mögött a streamingóriás: a Spotify Premium előfizetőinek száma elérte a 188 milliót, a havi aktív felhasználók száma pedig a 433 milliót. Utóbbi 11 milliós növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

A nehézkes három hónap oka többek között, hogy a Spotify jelentős forrásokat fektetett a podcastok fellendítésébe, ám mindeközben több ígéretes tartalomkészítő, köztük például az Obama-házaspár is kihátrált a megegyezések mögül, és átpártolt egy másik szolgáltatóhoz. A vállalat 197 millió dolláros vesztesége arról árulkodik, hogy a negyedéves összbevétel gyarapítása helyett most láthatóan a felhasználói bázis bővítését tartották fontosabbnak.

A Spotify újabban a videós podcastok elérhetőségét is bővíteni kezdte (sajnos egyelőre Magyarország kimarad ebből), illetve a hangoskönyvek piacának meghódítására is szemet vetett. Arról ugyanakkor még hallgatnak, mikor érkezhet meg a platformra a régóta ígért veszteségmentes, CD minőségű Spotify HiFi.

A Daniel Ek által közzétett Q2 infografikák

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk